Paikanetsinnässä löytyi omavalmisteinen räjähde Lahdessa

Julkaisuajankohta 27.3.2021 9.02
Uutinen

Kulunut vuorokausi oli tehtävämäärällisesti rauhallinen. Tehtäviä oli poliisilaitoksen alueella hieman yli 200. Rattijuoppoja jäi kiinni neljä, joista kaksi oli törkeitä ja kaksi kuljettajaa autoili huumepäissään.

LAHTI. Partio suoritti huumausaineen katuvalvontaa perjantaina iltapäivällä Lahden Ahtialassa, kun se tapasi mieskaksikon henkilöauton takakontilla. Toisen miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä huumausaineita käyttörikoksen verran.
Autosta löytyi paikanetsinnässä myös vähäinen määrä huumausaineita ja anastetuksi ilmoitettua omaisuutta useisiin rikosilmoituksiin liittyen. Lisäksi autosta löytyi omavalmisteinen räjähde.
Auton omistajan asuntoon määrättiin tehtäväksi kotietsintä. Partio tapasi asunnosta auton omistajan ja asunnosta löytyi myös anastetuksi ilmoitettua omaisuutta.
Auton omistaja hieman alle kolmekymppinen mies ja auton ympärillä pyörinyt mieskaksikko otettiin kiinni asian selvittämiseksi. Poliisi tutkii tapahtunutta räjähderikoksena ja kahtena huumausaineen käyttörikoksena.

LAHTI. Partio sai hätäkeskukselta tehtävän myöhään perjantai-iltana keskustan kauppakeskukseen. Ilmoituksen mukaan mies oli näpistänyt kaupasta virtapankin ja hän oli poistunut kaupasta maksamatta sitä.
Partiolle selvisi, että nelikymppinen mies oli mennyt liikkeeseen ja ottanut hyllystä noin seitsemän euron arvoisen powerbankin. Hän oli ottanut virtalähteen pois myyntipakkauksesta ja poistui maksamatta tuotetta. Vartija otti miehen kiinni kauppakeskuksen ulkopuolelta. Hänellä oli mukana teräase ja huumausaineita huumausainerikoksen verran.
Mies otettiin kiinni epäiltynä huumausainerikokseen. Tämän lisäksi hänen epäillään myös syyllistyneen näpistykseen ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.

LAHTI. Hätäkeskus ilmoitti perjantaiaamuna epäillystä rattijuoposta Lahden moottoritiellä. Ilmoituksen mukaan auto oli tulossa etelästä Lahden suuntaan. Partio sai havainnon ilmoitetusta pakettiautosta Renkomäen kohdalla. Partion havaintojen mukaan auto seilasi omalla kaistalla eikä sen kuljettaja reagoinut pysäytysvaloon. Partio ajoi auton viereen ja näytti kuljettajalle pysäytysmerkkiä pysätyslätkällä. Hän ymmärsi merkin ja pysähtyi tiensivuun.
Autoa kuljetti parikymppinen mies, joka puhalsi seulonta alkometriin nollatuloksen. Huumepikatesti oli puolestaan positiivinen. Hänet vietiin verikokeeseen asian varmistamiseksi. Kuljettajan epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

HÄMEENLINNA. Hätäkeskus antoi partiolle tehtävän perjantaiaamuna Hämeensaaren automarkettiin. Ilmoituksen mukaan sekava mies oli anastanut tavaraa myymälässä.
Kolmekymppinen mies oli kerännyt myymälässä tuotteita noin 1400 euron arvosta ostoskärryyn poistaen osata tuotteista hälyttimet. Hänellä ei ollut rahaa maksaa tuotteita ja yritti saada tuotteista laskun. Kun tämä ei onnistunut mies poistui ohi kassalinjan ja vartijat ottivat hänet kiinni. Kolmekymppisen miehen hallusta löytyi erilaisia kaupasta anastettua omaisuutta noin sadan euron arvosta. Hänet otettiin kiinni epäiltynä varkauteen.

HÄMEENLINNA. Partio tapasi perjantai-iltana pakettiauton Hauhontiellä, josta oli tullut hätäkeskukseen ilmoituksia epävarman liikkumisen vuoksi. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva 1960-luvulla syntynyt mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin törkeän rattijuopumuksen ylittävän tuloksen. Hänet vietiin tarkkuusalkometrikokeeseen, jonka tulos oli 1.15 mg/l.
Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Hänet otettiin kiinni asiassa.

TAMMELA. Perjantai-iltana hätäkeskukseen tulleen ilmoituksen mukaan aineissa ollut mies lähti ajamaan huoltoaseman pihasta. Kyseinen auto ajoi poliisipartiota vastaan Valtatiellä 10 Tammelassa ja partio kääntyi auton perään. Autoa kuljetti kolmekymppinen ajokiellossa oleva mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.
Poliisi tutkii tapahtumaa rattijuopumuksena, kulkuneuvon kuljettamisena oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksena.

FORSSA. Viisikymppisen miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen perjantai-iltana valtatiellä 2 Paavolassa. Hän puhalsi tarkkuusalkometriin 0,79 mg/l tuloksen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.
 

Forssa Hämeen poliisilaitos Hämeenlinna Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Tammela Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta