Paljon ylinopeuksia lyhyessä ajassa valtatie 5:llä Heinolassa

Julkaisuajankohta 5.5.2024 18.03
Uutinen

Herkkä kaasujalka aiheutti kymmenen ajokortin väliaikaisen menetyksen valtatie 5:llä sunnuntaina iltapäivällä vain kahdessa tunnissa. Poliisi sai kirjata sakkoja ja rikosilmoituksia niin paljon kuin vain ehti.

Hämeen poliisin liikennesektorin poliisipartiot valvoivat sunnuntaina kaksi tuntia paluuliikennettä valtatiellä 5 Heinolan Paasossa. Noin kahden tunnin aikana samassa paikassa 100km/h:ssa rajoitusalueella kirjattiin neljä törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, kuusi vakavaa piittaamattomuutta ja 13 muuta ylinopeussakkoa vähäisimmistä rikkeistä.

Törkeissä vaarantamisissa kuljettajat ajoivat 154km/h:ssa, 156km/h:ssa, 161km/h:ssa ja 163km/h:ssa. Kuljettajista kolme oli alle 20-vuotiaita ja yksi keski-ikäinen. Kaasujalka oli painava niin naisilla kuin miehilläkin. Näistä ylinopeuksista konstaapelit kirjaavat rikosilmoitukset, ja kuljettajilta otetaan ajokortit väliaikaisesti poliisin haltuun.

Vakavissa piittaamattomuuksissa kuljettajat ajoivat autoillaan 139-147km/h:ssa. Heille annettiin kansankielellä sakot, ja heidät määrättiin väliaikaisiin ajokieltoihin.

Lisäksi poliisipartiot kirjasivat 13 muuta ylinopeussakkoa lievemmistä rikkeistä.

Heinola Hämeen poliisilaitos Liikenne Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta