Partioilla peruskeikkaa Hämeessä

23.2.2021 9.21
Uutinen

Riihimäellä jäi muutama huumerattijuoppo kiinni päivän aikana. Vartija keskeytti pyörävarkaan teon Lahden keskustassa.

RIIHIMÄKI. Partio tapasi 46-vuotiaan miehen kuljettamassa henkilöautoa ilman voimassa olevaa ajo-oikeutta huumausaineiden vaikutuksen alaisena maanantaiaamuna Kalevankadulla. Kuljettajaa epäillään rattijuopumuksesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

RIIHIMÄKI. Nelikymppinen mies kuljetti henkilöautoa huumepikatestin mukaan useamman eri huumausaineen vaikutuksen alaisena maanantaina iltapäivällä Riihimäen keskustassa. Kuljettaja käytettiin verikokeessa veressä olevien päihteiden selvittämiseksi. 
Miehen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen ja huumausaineen käyttörikokseen. Hänet määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon.

FORSSA. Hätäkeskus ilmoitti epäillystä rattijuoposta maanantai-iltana. Partio tapasi ilmoitetun henkilöauton Hämeentiellä. Autoa kuljetti ajokiellossa oleva 25-vuotias mies. Hän puhalsi seulonta-alkometriin kahden promillen tuloksen. Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta.

LAHTI. Hätäkeskus ilmoitti maanantaina puolenpäivän jälkeen liikenneonnettomuudesta Jalkarannantien ja Kiikkulankadun risteyksessä. Partio sai tapahtumapaikalla selville, että 45-vuotias mies oli ajanut kuorma-autolla Kiikkulankadulta ja hänellä oli tarkoitus ylittää Jalkarannantie Mäkirinteenkadulle. Hän oli hidastanut risteyksessä, muttei huomannut vasemmalta Jalkarannantietä ajanutta henkilöautoa.
Henkilöauton kuljettaja yritti väistää kuorma-autoa kulkusuunnassaan vasemmalle, mutta kuorma-auto törmäsi keulalla henkilöauton oikeaan kylkeen. Henkilöauton matkustaja loukkaantui törmäyksessä ja hänet vietiin sairaalaan tarkastukseen. Henkilöauto vaurioitui törmäyksessä hinauskuntoon.
Kuorma-auton kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, sillä hän jätti noudattamatta väistämisvelvollisuutta osoittavan liikennemerkin, "kärkikolmion".

LAHTI. Hätäkeskukseen ilmoitettiin maanantaina iltapäivällä, että mies yrittää varastaa polkupyörää leikkaamalla voimapihdeillä lukon ketjua poikki Lahden keskustassa. Mies oli ehtinyt leikata ketjun poikki, mutta hänen teko oli keskeytynyt vartijan tullessa paikalle. Mies poistui Vesijärvenkatua Matkakeskuksen suuntaan. Partio tapasi tuntomerkkeihin sopivan 35-vuotiaan miehen Hämeenkadulla.
Pyörävarkaan hallusta löytyi turvallisuustarkastuksen yhteydessä voimapihdit, kääntöveitsi ja huumausaineita. Miehen epäillään syyllistyneen varkauden yritykseen, huumausaineen käyttörikokseen, murtovälineen hallussapitoon ja toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen hallussapitoon.

LAHTI. Partio sai hätäkeskukselta tehtävän tiistain vastaisena yönä Nastolaan. Ilmoituksen mukaan kerrostalon rappukäytävän ikkuna oli rikottu ja tekijä oli mennyt rappukäytävään. Partio tapasi rappukäytävästä erittäin päihtyneen 27-vuotiaan naisen. Hänen epäillään syyllistyneen lievään vahingontekoon ja hän pääsi putkaan poliisilaki perusteisesti.
 

Forssa Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Lahti Liikenne Päijät-Häme Riihimäki Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
liikennejuopumus
liikenneonnettomuudet
varkaus