Pitkä kestoinen henkilöauton takaa-ajo Mukkulassa.

2.8.2021 11.03
Uutinen

Hämeen poliisilla oli vuorokauden aikana 143 tehtävää. Vaikka tehtäviä oli kohtuullinen määrä, oli niistä osa hyvinkin pitkäkestoisia ja useita partioita sitovia.

Päijät-Häme

Lahdessa Launeella sijaitsevassa kaupassa jäi kiinni kello 21.00 aikaan 21-vuotias mies, joka yritti kuljettaa kaupasta maksamatta kaksi laatikkoa olutta. Vartijan ottaessa miestä kiinni, heittäytyi mies hankalaksi, jolloin vartija joutui käyttämään kaasua miehen taltuttamiseksi. Mies jäänyt viimeisen vuoden aikana kiinni näpistyksistä kuusi kertaa.

Vartiointiliikkeen kautta tuli noin kello 23.00 aikaan ilmoitus hätäkeskukseen, että Villähteellä on murtauduttu rivitalo asuntoon asukkaiden poissa ollessa. Partioiden mennessä paikalle selvisi, että asuntoon oli menty tuuletusikkunan kautta ja pihasta oli anastettu mopo. Asunnossa olleen valvontakameran kuvan perusteella, tunnisti asianomistaja tekijät alaikäisisiksi lähistöllä asuviksi pojiksi. Asianomistaja tunsi toisen pojan vanhemmat ja soitti heille. Pojan vanhemmat ottivat anastetun mopon avaimet pojalta haltuunsa ja palauttivat ne sekä mopon oikealle omistajalle. Koska pojat eivät ole rikosoikeudellisessa vastuussa jatkaa lastensuojelu poikien kanssa asian selvittelyä.

Samoihin aikoihin Kumiantieltä tuli ilmoitus ulosajosta. Tapahtumapaikalla selvisi, että autoa oli kuljettanut 16-vuotias poika, joka oli ottanut auton luvatta käyttöönsä kotoansa. Poika oli menettänyt auton hallinnan ja suistunut pientareelle osuen vielä puhelintolppaan, joka katkesi. Alkoholilla ei ollut osuutta asiassa eikä tapauksessa tullut henkilövahinkoja.

Noin kello 1.30 aikoihin Mukkulassa Timonpolulla yritti partio pysäyttää autoa tarkastusta varten. Partio tunnisti autoa kuljettavan henkilön kortittomaksi noin 30-vuotiaaksi mieheksi.

 

Partion kytkiessä pysäytysvalot päälle, lähti auto pakenemaan poliisia. Auto ajoi Timonkatua mäkeä alas kohti Vanhatietä. Ennen Vanhatietä auto kääntyi oikealle ajaen Timonkatu 2 pihan poikki. Tämän jälkeen auto kääntyi Vanhatielle vasemmalle ja lähti ajamaan Vanhatietä pitkin kohti Vääksyntietä. Vanhatiellä poliisiauton maksiminopeus oli 106 km/ h. Vanhatie x Vääksyntie risteyksestä auto ajoi suoraan päin punaista valoa Vääksyntien yli Merrasjärvenkadulle, hidastamatta nopeuttaan.

 

Merrasjärvenkadun päässä auto pysähtyi hetkellisesti, peruutti ja lähti pakenemaan Jatkokatua pitkin kohti Holmantietä. Jatkokadulla poliisiauton maksiminopeus oli 76 km/ h. Ennen Holmantietä auto kääntyi oikealle Teboil kylmäaseman pihan poikki ja kääntyi Holmantielle oikealle. Holmantien päästä auto jatkoi kevyenliikenteen väylää pitkin kohti Vanhakujaa ja alitti Vääksyntien alikulkutunnelin, jonka jälkeen jatkoi Vanhakujaa pitkin kohti Vanhatietä.

 

Kujalta auto kääntyi oikealle Vanhatielle, kääntyessään kuljettaja ajoi hetken vastaantulevien kaistaa pitkin. Auto jatkoi Vanhatietä pitkin kohti Mukkulankatua. Vanhatiellä poliisiauton maksiminopeus oli 121 km/ h.

 

Auto ylitti Vanhatie x Mukkulankadun risteyksen ajaen päin punaista valoa hidastamatta vauhtiaan, päätyen Ritaniemenkdulle. Ritaniemenkatua auto jatkoi Mukkulan ostoskeskuksen suuntaan. Ritaniemenkadulla poliisiauton maksiminopeus oli 123km/ h.

 

Ritaniemenkadulta auto kääntyi oikealle Reppurinkadulle. Reppurinkadulta auto ajoi nurmialueen poikki, puiden välistä, päätyen Mukkulan ostoskeskuksen taakse kevyen liikenteenväylälle. Kuljettaja jatkoi kevyenliikenteenväylää pitkin kohti Mukkulankatua. Kevyenliikenteenväylällä poliisiauton maksiminopeus oli 86 km/ h.

 

Kevyenliikenteenväylältä auto kääntyi Mukkulankadulle vasemmalle. Auto jatkoi Mukkulankatua pitkin kohti Mäklöörinkatua. Mukkulankadulla poliisiauton maksiminopeus oli 92 km/ h. Mukkulankadulta auto kääntyi oikealle Mäklöörinkadulle.

 

Mäklöörinkadulta auto kääntyi oikealle kevyenliikenteenväylälle, josta auto jatkoi nurmialueen poikki kapeaa kevyenliikenteenväylää pitkin kohti Timonkatua. Timonkadulla partio menetti näköyhteyden autoon. Partio ajoi Timonkatua pitkin Vanhatielle asti, mutta ei havainnut enää autoa. Lähietsinnässä auto löytyi lähistöltä ja kuljettaja auton läheltä. Pakoon ajanutta miestä epäillään Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta. Autoon oli myös kiinnitetty siihen kuulumattomat rekisterikilvet ja auton omistus suhde on epäselvä. Mies on myös jäänyt 34 kertaa vuoden sisällä kiinni kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja suurimpaan osaan kiinnijäämisiin on liittynyt myös huumeet.

 

Noin kello 4.30 aikoihin Lahdenkadulla, pysäytti partio henkilöauton, jonka kuljettajana toiminut noin 35-vuotias mies oli ajo-oikeudeton. Mies puhalsi nollat, mutta huumausainetesti osoitti miehen käyttäneen huumausaineita ennen ajoa.

 

 

 

Kanta-Häme

 

Aamupäivällä sai partio hälytyksen Hämeenlinna Rönsytielle, jossa pariskunnalle oli tullut riitaa kotitöiden tekemisestä ja miehen konsolipelien pelaamisesta. Noin 25-vuotias nainen oli suusanallisen riidan päätteeksi rikkonut Playstation ohjaimen, jonka johdosta mies oli hermostunut ja käynyt naisen kimppuun sekä kuristanut häntä. Naiselle tuli tilanteesta sairaanhoitoa vaativia vammoja. Miestä epäillään asiassa pahoinpitelystä.

Forssassa Yhtiökadulla sijaitsevassa kaupassa, jäi aamulla kiinni 60-vuotias mies, joka irroitteli alennustarroja tuotteista ja siirsi ne toisiin tuotteisiin. Kameratallenteista havaittiin, että mies on aiemminkin toiminut vastaavalla tavalla. Miestä epäillään lievästä petoksesta.

Lopella Tammelassa sijaitsevalta huoltoasemalta tuli noin kello 13.00 aikaan ilmoitus, että kolme henkilöä oli tankannut auton ja jättänyt tankkauksen maksamatta. Huoltamon työntekijä oli seurannut autoa, mutta auto oli puikkelehtinut kovalla vauhdilla ja vaarallisia ohituksia tehden muun liikenteen seassa, jolloin työntekijä oli menettänyt siihen näköyhteyden. Epäiltyjen polttoainevarkaiden auto tuli partiota vastaan valtatie 10 Tammelan kohdilla, mutta myös partio menetti autoon näköyhteyden. Sivullisilta tiedustelemalla, saatiin selville mihin auto oli pujahtanut ja se tavoitettiinkin Arvelantieltä. Autoa kuljetti 50-vuotias kortiton mies ja hänellä oli kyydissään 21-vuotias mies sekä 25-vuotias nainen. Nuorempi miehistä tunnusti bensavarkauden. Kuljettajana toiminut mies on jäänyt 28 kertaa kiinni vuoden aikana kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Riihimäellä Voimalankadulla pysäytti partio noin kello 21.00 aikaan epävarmasti liikkuvan pakettiauton tarkastusta varten. Auton kuljettana toiminut noin 50-vuotias mies puhalsi 1.3 o/oo ja hänellä ei ollut voimassa olevaa ajo-oikeutta.

Riihimäellä lasitehtaantiellä pysäytti partio ennen puolta-yötä auton, jonka kuljettajalla ei ollut ajo-oikeutta. Autoa ajanut noin 22-vuotias mies on jäänyt ajo-oikeudetta ajosta kiinni viimeisen vuoden aikana jo 17 kertaa.

 

Hämeen poliisilaitos Kanta-Häme Päijät-Häme Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Hämeen poliisilaitos
alaikäiset
huumausainerikokset
liikenne
myymälävarkaus
varallisuusrikokset
varkaus