Pohjanmaan poliisilaitos tutkii törkeätä eläinsuojelurikosta.

Julkaisuajankohta 14.2.2023 15.17
Uutinen

Pedersören kunnassa sijaitsevassa maatilassa on kuollut huomattava määrää nautoja hoidon laiminlyönnin vuoksi. Poliisi arvioi, että yli 200 eläintä on kuollut navetassa. Asia tuli poliisin tietoon 7.2.2023.

Maatilalla on ollut yli 200 eri ikäistä nautaa, joista valtaosa löydettiin tapahtumapaikalta kuolleina. Maatilalta löydettiin myös 10 elävää, mutta huonokuntoisia nautaa. Viisi lehmää poliisi ja eläinlääkäri lopettivat välittömästi ja viisi lehmää vietiin teurastamoon. 

Poliisi on tutkinut paikkaa yhdessä eläinlääkärien kanssa. Poliisi luokittelee rikoksen törkeäksi, huomattavan eläinmäärän takia. Lisäksi poliisi epäilee, että maatilan pitäjä on toiminut useiden eri eläinsuojelusäännösten vastaisesti. Tämän lisäksi poliisi selvittää muun muassa sivutuotesäädöksien rikkomista, koska tilalla kuolleita nautoja ei oltu hävitetty säädösten mukaisesti. 

Poliisi selvittää tapahtuman syitä muun muassa kuulustelemalla henkilöitä ja hankkimalla muita tietoja. Esitutkinta on alkuvaiheessa, joten poliisi ei tiedota asiata tässä vaiheessa enempää.

Pedersören kunta Pohjanmaan poliisilaitos Uutinen