Pohjanmaan poliisilla vajaat 600 tehtävää viikonloppuna

Julkaisuajankohta 13.3.2023 12.11
Uutinen

Viikonloppuna poliisia työllistivät perinteiset viikonlopun poliisitehtävät, eli pahoinpitelyt sekä eri tasoiset rattijuopumukset. Kiinniotettuna on ollut yhteensä 41 henkilöä.

Viikonlopun vakavin tapahtuma sattui lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Kauhajoella Seinäjoentiellä, kun päihtynyt autonkuljettaja ajautui ulos tieltä ja meni katon kautta ympäri vaurioituen kauttaaltaan. Auton kyydissä ollut pieni 5 kk:n ikäinen vauva löytyi etupenkin matkustajan jalkatilasta sivullisten toimesta. Sekä kuljettaja, että vauva vietiin sairaalaan tarkastukseen. Alustavien tietojen mukaan vauvalle ja kuljettajalle ei tullut tapauksesta ainakaan vakavia vahinkoja. Kuljettajaa epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. 

Poliisi jahtasi näpistelijää lauantaina iltapäivällä Vaasassa. Näpistelijä lähti poliisia karkuun autolla, varastettuaan kermaa ja hilloa kaupasta. Poliisin takaa-ajo alkoi Vaasa keskustasta ja jatkui Laihialle. Ajonopeus oli ajoittain jopa 160-170 kilometriä tunnissa. Takaa-ajo päättyi lopulta miehen kotipihaan ja hänet otettiin kiinni poliisilakiperusteisesti. Miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, näpistykseen ja haitantekoon virkamiehelle.

Lauantaina päivällä poliisi sai ilmoituksen kahdesta henkilöstä, jotka yrittivät anastaa polttoöljyä Vaasa Golfin polttoainesäiliöstä. Poliisi pysäytti polttoainevarkaat, kun he olivat poistumassa autolla tekopaikalta. Henkilöiden epäillään syyllistyneen mm. varkauden yritykseen. 
 

Pohjanmaan poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta