Pohjois-Karjalassa tapahtunut omaisuusrikosten sarja on selvitetty

Julkaisuajankohta 23.9.2022 8.50
Uutinen

Poliisi epäilee noin 40-vuotiasta pariskuntaa varkauksista, moottorikulkuneuvon käyttövarkauksista, petoksista ja näpistyksistä.

Poliisi on saanut valmiiksi syksyllä 2020 eri puolilla Pohjois-Karjalaa tapahtuneen omaisuusrikosten kokonaisuuden esitutkinnan. Kokonaisuus käsittää kymmenen eri rikosilmoitusta, ja eri rikosnimikkeitä on kokonaisuudessa yli 20 kappaletta. Kokonaisuudessa rikoksista epäiltynä on noin 40-vuotias pariskunta.

Omaisuusrikoksissa on kyse varkauksista, moottorikulkuneuvon käyttövarkauksista, petoksista ja näpistyksistä. Kokonaisuuden omaisuusrikokset kohdistuivat vapaa-ajan kiinteistöihin Kontiolahdella, Polvijärvellä ja Outokummussa. Poliisi epäilee, että pariskunta on anastanut myös useamman moottoriajoneuvon sekä perävaunun.
 
Pariskunta oli vuokralla ja majoittui tapahtuma-aikaan useammassa varkauden kohteena olleessa vapaa-ajan kiinteistössä. Merkittävä osa anastetusta omaisuudesta otettiin haltuun pariskunnalta ja saatiin palautettua omistajille. Anastettuun omaisuuteen lukeutui moottorikulkuneuvojen lisäksi vapaa-ajan asunnoissa ollutta käyttötavaraa. 
 
Poliisi pääsi pariskunnan jäljille yleisöilmoitusten ja esitutkinnassa saatujen havaintojen perusteella. Rikoksesta epäillyt olivat esitutkinnan alkuvaiheessa syksyllä 2020 vangittuna, mutta he vapautuivat muutaman viikon tutkintavankeuden jälkeen. 
 
Kokonaisuuden esitutkinta saatiin valmiiksi kuluvana syksynä. Esitutkinnan pitkään kestoon vaikutti poliisin rikostutkintatyön pitkäaikainen ruuhkautuminen. Kokonaisuus etenee seuraavaksi syyteharkintaan Itä-Suomen syyttäjänvirastoon.

Itä-Suomen poliisilaitos Kontiolahti Outokumpu Pohjois-Karjala Polvijärvi Rikokset ja tutkinta Uutinen