Poikkeuksellisen paljon huumeratteja liikenteessä

Julkaisuajankohta 13.11.2023 15.39
Uutinen

Yhteenvetona viikonlopusta Pohjanmaalla, poliisin tehtävät painottuivat rattijuopumuksiin, huumausainerikoksiin sekä pahoinpitelyihin.

Pohjanmaan poliisi hoiti viikonloppuna yhteensä 459 tehtävää. Yhteensä 22 henkilöä oli kiinniotettuna poliisilain perusteella ja 17 henkilöä rikosperusteisesti. Poliisi joutui käsittelemään suuren määrän liikenteeseen liittyviä rikoksia, erityisesti rattijuopumuksia ja huumausaineisiin liittyviä tapauksia.

Rattijuoppoja ja huumausaineisiin liittyviä rikoksia  

Rattijuopumukset ja huumausaineisiin liittyvät rikokset aiheuttivat poliisille suuren osan tehtävistä viikonloppuna. Viikonlopun aikana tavoitettiin 19 rattijuopumusepäilyä, joista seitsemän kappaletta törkeitä rattijuopumuksia. Yhdeksässä tapauksessa epäillään kuljettajan ajaneen huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Miehen epäillään syyllistyneen törkeään rattijuopumukseen sekä kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta Ähtärissä lauantai-iltana. Mies ajoi autonsa ojaan ja puhalsi alkometriin tuloksen 0,88 mg/L. Kuljettajalle suoritettu huumausaineiden pikatesti antoi positiivisen tuloksen ja miehellä ei ollut voimassa olevaa ajokorttia.

Kurikan keskustassa tapahtui perjantai-iltana liikenneonnettomuus, jossa mieskuljettaja ajoi ulos tieltä, katkaisten valopylvään ja päätyen ojaan. Puhalluskoe antoi tuloksen 0,71 mg/L ja huumetesti oli positiivinen. Miestä epäillään törkeästä rattijuopumuksesta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Seinäjoella ajokiellossa ollut mies epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Poliisi sai lauantaiaamuna ilmoituksen juopuneen oloisesta miehestä, joka oli poistunut autolla kaupasta. Mies otettiin kiinni ja puhalsi alkometriin tuloksen 1,15 mg/L.

Törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta kirjattiin yksi ilmoitus viikonlopun aikana, joka liittyi ylinopeuteen. Nuori mies ajoi henkilöautolla 133 km/h Seinäjoentiellä, tieosuudella missä suurin sallittu nopeus oli 80 km/h.

Valvonnassa paljastui 16 huumeaineisiin liittyvää rikosta. Kyseessä oli sekä huumausaineiden välittämisestä, käyttämisestä, hallussapidosta sekä ajoneuvon kuljettamisesta huumausaineiden vaikutuksen alaisena.

Viikonlopun pahoinpitelytapaukset

Viikonlopun aikana poliisi otti tutkittavakseen myös 11 pahoinpitelytapausta, joista kolme oli tapahtunut yksityisillä paikoilla. Muut pahoinpitelyt olivat tapahtuneet pääosin yleisillä paikoilla tai ravintoloiden läheisyydessä. Tapaukset olivat jakaantuneet aika tasaisesti ympäri Pohjanmaan poliisin toiminta-aluetta.

Kolme ilmoitusta kirjattiin vahingonteosta ja kaksi varkaudesta

Vahingonteon kohteena oli autoja ja ikkunoita. Pakettiauto ja kaksi maastopyörä oli anastettu varastorakennuksesta Kokkolassa 4.11.2023 - 11.11.2023 välisenä aikana. Varaston läheisyydessä maastosta löytyi kaksi polkupyörää, jotka epäillään anastetuiksi ja auto löytyi Alavudelta kauppakeskuksen pihasta parkkiruudusta. Kameravalvonnan tallenteiden avulla, epäillyt saatiin kiinni. Toinen ilmoitus varkaudesta koski varastettua polkupyörää; Trek X-Caliber 9 -polkupyörä varastettiin rivitalon pihasta Karhuvuoressa Seinäjoella lauantaina. Epäilty ei ole vielä tiedossa.​​​​​​​

Etelä-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaa Pohjanmaa Pohjanmaan poliisilaitos Uutinen Vaasa Valvonta- ja hälytystoiminta