Poliisi aloitti rikostutkinnan suksivoidetehtaan palosta Joensuussa

Julkaisuajankohta 9.12.2021 15.43
Uutinen

Itä-Suomen poliisin käynnistämässä esitutkinnassa selvitetään marraskuiseen tulipaloon johtaneita tapahtumia.

Tuoreeltaan tulipalon jälkeen tutkinta aloitettiin palonsyyn selvittämisenä. Poliisin tapahtuneesta saamat tiedot johtivat esitutkinnan käynnistämiseen epäillystä työturvallisuusrikoksesta sekä vammantuottamuksesta. Yksi henkilö sai tulipalossa vakavia vammoja.

Tulipalo oli saanut alkunsa tehtaan tuotantotiloissa.  Tiloissa oli säilytetty sekä käsitelty tulenarkoja aineita ja tarvikkeita. Esitutkinnan tässä vaiheessa on syytä epäillä, että tulipalon syttymiseen, sekä siitä aiheutuneisiin henkilövahinkoihin ovat vaikuttaneet tuotantotiloissa käytetyt aineet, tarvikkeet, työmenetelmät tai näiden yhteisvaikutus.

Esitutkinnassa selvitetään ovatko tuhoutuneen tehtaan tuotantotilojen rakenteet sekä yleiset työskentelyolosuhteet ja henkilökunnan suojavarusteet, tuotantovälineet, tulenarkojen aineiden ja välineiden käsittelyn käytännöt olleet turvallisilla ja lain määräämillä tasoilla. Niin ikään selvitetään ovatko tehtaan toiminnan valvonta ja ohjeistus olleet turvallisella ja lain silmissä riittävällä tasolla.

Poliisi ei tässä vaiheessa tarkenna rikoksesta epäiltyjen, asianomistajien taikka muiden tutkintaan liittyvien henkilöiden määrää eikä muita yksilöiviä asioita. 

Poliisi tekee esitutkinnassa sekä palonsyyn selvittämisessä yhteistyötä muiden viranomaisten sekä keskeisten yhteistyökumppaneiden kanssa.
 

Itä-Suomen poliisilaitos Joensuu Pohjois-Karjala Rikokset ja tutkinta Uutinen