Poliisi edennyt katujengikokonaisuuteen kytkeytyvän ampumistapauksen tutkinnassa – kolme vangittu

Julkaisuajankohta 31.3.2022 11.32
Uutinen

Keskusrikospoliisi on Itä-Uudenmaan ja Helsingin poliisilaitosten kanssa tutkinut kahden katujengin välistä väkivaltaista välienselvittelyä. Esitutkintaan liittyen on vangittuna kolme henkilöä ja pidätettynä yksi henkilö.

Esitutkinnassa on selvitetty elokuussa 2021 Vantaalla tapahtunutta kahden katujengin välistä yhteenottoa, jossa molempien katujengien jäsenten epäillään ampuneen toisiaan kohti ampuma-aseella. Yksi henkilö loukkaantui tilanteessa vakavasti ja yksi henkilö lievästi. Poliisin tietojen mukaan sivullisia ei ollut tilanteessa konkreettisessa hengenvaarassa.  

Tapahtumiin liittyen Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tänään 31.3. vanginnut vuonna 2000 syntyneen miehen todennäköisin syin murhan yrityksestä epäiltynä. Esitutkinnassa on aiemmin vangittu vuonna 1997 ja 1998 syntyneet miehet, joita epäillään niin ikään murhan yrityksestä. Lisäksi poliisi on pidättänyt yhden vuonna 1999 syntyneen henkilön tapahtumiin liittyen.

– Esitutkinnassa on selvitetty tapahtumien kulkua ja tutkinnan perusteella laukauksia on vaihdettu puolin ja toisin. Poliisin käsityksen mukaan ampumistilanteen taustalla on jengien välienselvittely, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Masi Puolakka Keskusrikospoliisista.

Esitutkinta on edelleen kesken.

Keskusrikospoliisi Rikokset ja tutkinta Uutinen