Poliisi epäilee 15-vuotiasta nuorta tapon yrityksestä

Julkaisuajankohta 31.1.2023 13.47
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi tutkii Turussa viime viikolla torstain ja perjantain välisenä yönä tapahtunutta väkivallantekoa, jossa aikuista miestä lyötiin puukolla kaulaan. Rikoksesta epäilty on 15-vuotias poika.

Poliisi sai hätäkeskukselta perjantaiaamuyöllä 27. tammikuuta ilmoituksen mahdollisesta rikoksesta. Paikalla ilmeni, että aiemmin torstain ja perjantain välisenä yönä Turun sataman lähellä sijaitsevassa yksityisasunnossa oli tapahtunut puukotus.

Osapuolten välillä oli ilmeisesti syntynyt riitaa, jonka yhteydessä uhria puukotettiin kaulaan. Uhri ei ole välittömässä hengenvaarassa.

Rikoksesta epäilty pakeni paikalta.

– Poliisi tavoitti ja kiinniotti hänet vielä perjantain aikana. Epäilty pidätettiin ja Varsinais-Suomen käräjäoikeus vangitsi hänet tänään tiistaina todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Tommi Kosunen Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Esitutkinta on alkuvaiheessa, ja poliisi selvittää tapahtumien kulkua. Esitutkinnan turvaamiseksi poliisi ei tässä vaiheessa voi kommentoida tapauksen yksityiskohtia tarkemmin. 
 

Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Turku Uutinen