Poliisi epäilee viiden henkilön osallisuutta Porin asuntopalossa

Julkaisuajankohta 24.3.2023 12.47
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi on selvittänyt Porissa viikko sitten tapahtuneen asuntopalon syttymissyyn. Tulipalo syttyi Mikonkadulla sijaitsevassa kerrostalossa puolenyön aikaan perjantaina 17. maaliskuuta.

Poliisi epäilee, että palo on tahallaan sytytetty, ja asiaa tutkitaan tässä vaiheessa tuhotyönä sekä törkeänä kotirauhan rikkomisena. Esitutkinnan perusteella poliisi epäilee viiden henkilön olevan osallisena tapahtuneeseen.

Tapahtumien kulku on poliisin tiedossa. Esitutkinnassa on tähän mennessä tullut ilmi, että asunnon haltijan olisi ollut velkasuhteessa kahteen rikoksesta epäiltyyn, minkä vuoksi kolme muuta henkilöä menivät selvittämään velka-asiaa heidän puolestaan.

Kun selvittelijät saapuivat asunnolle, asunnon haltija ei ollut paikalla. Lopulta asunto sytytettiin tuleen.

Poliisi pääsi epäiltyjen jäljille omilla taktisilla tutkintamenetelmillään. Tutkintaa jatketaan muun muassa asianosaisten kuulemisilla.

Epäillyt henkilöt ovat olleet tutkinnan aikana pidätettyinä, mutta heidät on vapautettu. Mikonkadun tulipalolla ei ole yhteyttä hiljattain Porin Keulantiellä kerrostalossa tapahtuneeseen tulipaloon.

​​​​​​​

Lounais-Suomen poliisilaitos Pori Rikokset ja tutkinta Uutinen