Poliisi epäilee yhtä henkilöä tapon yrityksestä Sörnäisten välikohtauksessa

5.1.2022 15.17
Uutinen

Helsingin poliisi on edistynyt Sörnäisten metroaseman välikohtauksen tutkinnassa. Tapauksesta tiedotettiin tuoreeltaan 1. tammikuuta.

Poliisi sai iltapäivällä 1. tammikuuta ilmoituksen, jonka mukaan kolme henkilöä käyttäytyi uhkaavasti Sörnäisten metroasemalla. He häiriköivät lipuntarkastajia ja järjestyksenvalvojia laiturialueella.

Yhdellä miehistä oli hallussaan ampuma-ase. Poliisi epäilee, että hänen tavoitteenaan oli ampua yhtä järjestyksenvalvojista. Asianomistaja on 20-vuotias mies.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan epäilty oli vastustanut laiturialueelta poistamista ja käyttäytynyt aggressiivisesti. Järjestyksenvalvoja oli käyttänyt häneen kaasusumutetta. Tämän seurauksena epäilty oli ottanut esiin aseen ja tähdännyt sillä asianomistajaa, sanoo tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Juhani Vuorisalo.

Yhtäkään laukausta ei lopulta ammuttu. Esitutkinnassa on selvinnyt, että epäilty ei mahdollisesti saanut asetta toimimaan. 

Lopulta paikalla olleet saivat aseen pois epäillyltä. Yksi järjestyksenvalvoja loukkaantui tilanteessa lievästi.

Epäilty tuomittiin viime vuonna pahoinpitelystä

Epäilty ja kaksi muuta miestä otettiin kiinni paikan päältä. Kaksi muuta henkilöä vapautettiin myöhemmin.

Asetta kantanut 27-vuotias mies vangittiin keskiviikkona 5. tammikuuta epäiltynä todennäköisin syin tapon yrityksestä. Häntä epäillään myös ampuma-aserikoksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Käräjäoikeus on aiemmin tuominnut epäillyn pahoinpitelystä Pikku-Huopalahden välikohtauksessa. Tuomio ei ole lainvoimainen. Helsingin poliisi tiedotti tapauksesta maaliskuun lopussa 2021.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen
Helsingin poliisilaitos
rikosasiat