Poliisi etsii poliisiaiheisia museoesineitä Itä-Uudellamaalla

Julkaisuajankohta 11.7.2022 9.16
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen uusi pääpoliisiasema rakennetaan vuonna 2025 Vantaan Jokiniemeen. Uuden pääpoliisiaseman aulatilaan pyritään rakentamaan asiakkaiden iloksi näyttely, jonka vitriineissä on esillä vanhoja esineitä, valokuvia ja muuta materiaalia poliisin yli satavuotisen historian varrelta.

Itä-Uudenmaan poliisi pyytää nyt alueen asukkaita ilmoittamaan, jos jollekulle on jäänyt varastoon poliisiaiheisia esineitä tai materiaalia vuosien varrelta. Poliisi on kiinnostunut erityisesti esineistöstä, joka on ollut käytössä poliisilla nykyisen Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen alueella eli Askolassa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Lapinjärvellä, Loviisassa, Myrskylässä, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Porvoossa, Pukkilassa, Sipoossa, Tuusulassa tai Vantaalla.

– Esineiden ja valokuvien lisäksi tärkeää olisi, että niiden taustalla olisi tiedossa niihin liittyvä tarina. Alueellamme on tapahtunut paljon reilun sadan vuoden aikana, mutta valitettavasti vain murto-osa esineistöstä ja niihin liittyvistä tarinoista on säilynyt Poliisimuseon kokoelmissa, kertoo komisario Jukka Rantanen Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Esineistö voi olla mitä tahansa poliisiin liittyvää kuten virkapukuja, vanhoja kirjoja tai dokumentteja, poliisin työvälineitä tai vaikkapa kulkupelejä.

– Jos olisit valmis luovuttamaan tai lainaamaan esineen Vantaan pääpoliisiaseman tulevaan museokokoelmaan, olisimme erittäin kiitollisia. Nämä esineet ja niihin liittyvät tarinat tulisivat tuottamaan paljon iloa asiakkaillemme ja kirvoittamaan heidän mielikuvitustaan, Rantanen sanoo.

Voit ilmoittaa museoesineistöstä poliisille sähköpostilla osoitteeseen [email protected] tai soittamalla puhelinnumeroon 0295 435 151.