Poliisi hoiti viikonloppuna 782 tehtävää Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Julkaisuajankohta 21.11.2023 11.46
Uutinen
Poliisiauto valaistussa kaupungissa pimeän aikaan.
Kuvan on ottanut Paula Tavasti.

Viikonloppuna 17.–19. marraskuuta poliisi hoiti muun muassa 66 kotihälytystehtävää ja kirjasi 42 rikosilmoitusta Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Laittoman maahantulon vuoksi Oulun poliisilaitos valvoo yleistä järjestystä ja turvallisuutta entistä enemmän toimialueensa itäosissa.

Oulun poliisilaitoksen poliisipartiot hoitivat yhteensä 782 hälytystehtävää viikonloppuna 17.–19. marraskuuta 2023. Vuoden 2022 vastaavana viikonloppuna partiot hoitivat 755 tehtävää. 

Viikonloppuna partiot hoitivat

  • Oulun kenttäjohtoalueella 395 tehtävää joista Oulussa 342,
  • Kainuussa 169 tehtävää joista Kajaanissa 81,
  • Koillismaalla 73 tehtävää joista Kuusamossa 52,
  • Jokilaaksoissa 145 tehtävää joista Ylivieskassa 23 ja Raahessa 38. 

Tehtävistä 18 liittyi pahoinpitelyihin, 28 tieliikenneonnettomuuksiin, 39 liikennejuopumuksiin, 57 häiriökäyttäytymisiin ja 41 päihtyneihin henkilöihin. Lisäksi poliisi hoiti 66 kotihälytystehtävää. Viikonlopun aikana poliisipartiot määräsivät kahdeksan ajokieltoa sekä kirjasivat 42 rikosilmoitusta ja kolme lastensuojeluilmoitusta. Poliisi otti kiinni 26 päihtynyttä sekä rikosperusteisesti 16 ihmistä.

Poliisin tehtäviä viikolla 46

Tiistaina 14. marraskuuta poliisipartio kohtasi vastarintaa, kun se oli hoitamassa tehtävää Lohtajalla Kajaanissa. Kiinniottotilanteessa asiakas vastusti poliisia voimakkaasti haraten vastaan ja potkaisemalla poliisia jalkaan. Poliisi joutui laittamaan asiakkaalle käsiraudat tilanteen rauhoittamiseksi. Poliisi kirjasi rikosilmoituksen virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. 

Lauantaina 18. marraskuuta iltapäivällä poliisipartio päätti tarkastaa Ruotsin rekisterikilvissä olevan henkilöauton Oulun Myllytullissa. Tarkastuksessa poliisit havaitsivat, että auto oli ilmoitettu anastetuksi Ruotsista. Poliisi otti auton kuljettajan kiinni ja tutkii asiaa kätkemisrikoksena.

Sunnuntaina 19. marraskuuta aamuyöllä poliisi sai tehtävän Oulun Kaukovainiolle. Kohteessa poliisille selvisi, että epäilty oli uhannut naapuriaan ja hänen ystäväänsä teräaseella. Poliisi otti epäillyn kiinni ja tekovälineen takavarikkoon. Se epäilee miestä laittomasta uhkauksesta ja kotirauhan rikkomisesta. 

Oulun poliisilaitos turvaa yleistä järjestystä ja turvallisuutta myös alueensa itäosissa 

Poliisi seuraa tarkasti turvallisuustilanteen kehittymistä itärajalla ja toimii yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa. Poliisin ensisijaisena tehtävänä on turvata yleistä järjestystä ja turvallisuutta. Tämä tehtävä poliisilla on myös laajamittaisen laittoman maahantulon tilanteessa. Sen vuoksi poliisi on entistä enemmän näkyvillä myös poliisilaitosalueen itäosissa.

Tällä hetkellä myös Oulun poliisilaitos vastaanottaa kansainvälistä suojelua koskevia hakemuksia ja rekisteröi turvapaikanhakijoita.

Kainuu Kajaani Liikenne Oulu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta