Poliisi hoiti viikonloppuna 854 tehtävää Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Julkaisuajankohta 5.12.2023 9.10
Uutinen
Poliisiauto valaistussa kaupungissa pimeän aikaan.
Kuvan on ottanut Paula Tavasti.

Viikonloppuna 1.–3. joulukuuta poliisi hoiti muun muassa 90 kotihälytystehtävää ja kirjasi 71 rikosilmoitusta Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Tällä viikolla Puolustusvoimat järjestää itsenäisyyspäivän paraatia, joka vaikuttaa liikenteeseen ja pysäköintiin Oulussa 5.–6. joulukuuta.

Oulun poliisilaitoksen poliisipartiot hoitivat yhteensä 854 hälytystehtävää viikonloppuna 1.–3. joulukuuta 2023. Vuoden 2022 vastaavana viikonloppuna partiot hoitivat 784 tehtävää.

Viikonloppuna partiot hoitivat

  • Oulun kenttäjohtoalueella 467 tehtävää joista Oulussa 385,
  • Kainuussa 169 tehtävää joista Kajaanissa 86,
  • Koillismaalla 55 tehtävää joista Kuusamossa 28 ja Pudasjärvellä 21,
  • Jokilaaksoissa 163 tehtävää joista Ylivieskassa 28 ja Raahessa 53.

Tehtävistä 26 liittyi pahoinpitelyihin, 72 tieliikenneonnettomuuksiin, 22 liikennejuopumuksiin, 48 häiriökäyttäytymisiin ja 60 päihtyneihin henkilöihin. Lisäksi poliisi hoiti 90 kotihälytystehtävää. Viikonlopun aikana poliisipartiot määräsivät 17 ajokieltoa sekä kirjasivat 71 rikosilmoitusta ja 14 lastensuojeluilmoitusta. Poliisi otti kiinni 26 päihtynyttä sekä rikosperusteisesti 26 ihmistä.

Pahoinpitely ja polttoainevarkauksia Oulussa

Keskiviikkoaamuna 29. marraskuuta 2023 poliisi sai hälytystehtävän Oulun keskustassa sijaitsevaan kerrostaloon, josta kuului ilmoituksen mukaan avunhuutoja. Poliisi tapasi asunnosta miehen ja naisen, jolla oli vammoja pään alueella. Poliisi epäilee miehen syyllistyneen pahoinpitelyyn.

Poliisi epäilee, että alkutalven aikana usean kuorma-auton polttoainetankista on varastettu dieseliä Oulun Ruskonselässä. Poliisi tutkii polttoainevarkauksia.

Itsenäisyyspäivän paraati vaikuttaa liikenteeseen Oulussa

Oulussa järjestellään paraikaa itsenäisyyspäivän paraatia. Pääosa paraatijoukoista, ajoneuvoista ja kalustosta saapuu Ouluun tänään tiistaina aamupäivän aikana ja poistuu Oulusta tapahtuman jälkeen keskiviikkona 6. joulukuuta. Paraati aiheuttaa muutoksia liikenteeseen ja pysäköintiin Oulussa. Suosittelemme tapahtumapaikoille menoa kävellen, pyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä.

Suurimmat muutokset liikenteessä ja pysäköinnissä näkyvät itsenäisyyspäivänä Raatin stadionin, Merikosken siltojen ja Kauppatorin alueella. Lisäksi paraatijoukkoja näkyy Ouluhallin ympäristössä tiistaina ja keskiviikkona 5.–6. joulukuuta.

Yleisön ja marssijoukkojen turvallisuuden ja tapahtumajärjestelyjen vuoksi tapahtuma-alueilla suljetaan katuja ajoneuvoliikenteeltä, ja lisäksi kaduilla ja pysäköintialueilla on voimassa pysäköintikieltoja. Liikennerajoitukset puretaan mahdollisimman pian tapahtuman päätyttyä.

Kainuu Liikenne Oulu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta