Poliisi hoiti viikonloppuna 895 tehtävää Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Julkaisuajankohta 7.11.2023 11.40
Uutinen
Kuva: Paula Tavasti.

Viikonloppuna 3.–5. marraskuuta Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla sattui selvästi enemmän tieliikenneonnettomuuksia kuin edellisten vuosien vastaavina ajanjaksoina. Poliisi kehottaa sovittamaan ajonopeuden vallitsevan kelin mukaiseksi.

Oulun poliisilaitoksen poliisipartiot hoitivat yhteensä 895 hälytystehtävää viikonloppuna 3.–5. marraskuuta 2023. Vuoden 2022 vastaavana viikonloppuna partiot hoitivat 794 tehtävää. 

Viikonloppuna partiot hoitivat

  • Oulun kenttäjohtoalueella 480 tehtävää joista Oulussa 407,
  • Kainuussa 184 tehtävää joista Kajaanissa 103,
  • Koillismaalla 74 tehtävää joista Kuusamossa 57,
  • Jokilaaksoissa 157 tehtävää joista Ylivieskassa 29 ja Raahessa 22. 

Tehtävistä 15 liittyi pahoinpitelyihin, 53 tieliikenneonnettomuuksiin, 25 liikennejuopumuksiin, 69 häiriökäyttäytymisiin ja 41 päihtyneihin henkilöihin. Lisäksi poliisi hoiti 75 kotihälytystehtävää. Viikonlopun aikana poliisipartiot määräsivät 13 ajokieltoa sekä kirjasivat 52 rikosilmoitusta ja 12 lastensuojeluilmoitusta. Poliisi otti kiinni 28 päihtynyttä sekä 20 henkilöä rikosperusteisesti.

Viikonlopun tehtävistä nousevat esille tieliikenneonnettomuudet, joiden määrä oli paljon suurempi kuin edellisten vuosien vastaavina ajanjaksoina. Vuonna 2022 viikon 44 viikonloppuna sattui 39 liikenneonnettomuutta, ja vuonna 2021 vastaavana viikonloppuna sattui 21 liikenneonnettomuutta. Tieliikenneonnettomuuden riskiä voi pienentää sovittamalla ajonopeuden vallitsevan kelin mukaiseksi:

– Tiellä liikkujan tulee huomioida muuttuvat olosuhteet liikenteessä, se on liikenneturvallisuuden a ja o. Jos on liukasta, täytyy ajonopeutta laskea niin, että ajaminen on turvallista, toteaa ylikomisario Tommi Heikkilä Oulun poliisilaitoksen liikenneyksiköstä. 

Poliisi tutkii palonsyitä Haapajärvellä ja Oulussa

Maanantaina 30. lokakuuta aamuyöllä poliisi sai hätäkeskukselta tehtävän Haapajärven Koposperälle. Kohteessa pelastuslaitos oli sammuttamassa vanhan navetan tulipaloa. Poliisi epäilee paloa tahallaan sytytetyksi ja tutkii sitä törkeänä vahingontekona. 

Poliisi epäilee, että Oulun Toppilassa asuinkerrostalon kellaritiloissa sytytettiin materiaalia tahallaan palamaan perjantaina 3. marraskuuta. Kellarin tiiveyden ansiosta palo ei päässyt leviämään laajemmalle talossa. Poliisi tutkii epäiltyä tuhotyötä.

Oulussa Hautakorventiellä betoniasemalla syttyi tulipalo perjantaina 3. marraskuuta hieman ennen puoltayötä. Palon syttymissyy on epäselvä, tutkinta on sen osalta kesken. Poliisi jatkaa teknistä tutkintaa yhdessä sähköpalotutkijan kanssa.

Poliisi epäilee, että ihmistä lyötiin teräaseella yksityisasunnossa Oulun Hiirosessa lauantaina 4. marraskuuta. Poliisi tutkii tapausta törkeänä pahoinpitelynä.

Haapajärvi Kainuu Liikenne Oulu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Poliisin ennalta estävä toiminta Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta