Poliisi hoiti viikonloppuna 946 tehtävää Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa

Julkaisuajankohta 28.11.2023 9.00
Uutinen
Kuvan on ottanut Paula Tavasti.

Viikonloppuna 24.–26. marraskuuta Oulun poliisilaitoksen tehostetussa liikennejuopumusvalvonnassa jäi kiinni 36 rattijuoppoa. Poliisi myös pelasti ulos sammuneita ihmisiä pakkasesta.

Oulun poliisilaitoksen poliisipartiot hoitivat yhteensä 946 hälytystehtävää viikonloppuna 24.–26. marraskuuta 2023. Vuoden 2022 vastaavana viikonloppuna partiot hoitivat 759 tehtävää. 

Viikonloppuna partiot hoitivat

  • Oulun kenttäjohtoalueella 449 tehtävää joista Oulussa 386,
  • Kainuussa 223 tehtävää joista Kajaanissa 136,
  • Koillismaalla 115 tehtävää joista Kuusamossa 82,
  • Jokilaaksoissa 159 tehtävää joista Ylivieskassa 29 ja Raahessa 29. 

Tehtävistä 13 liittyi pahoinpitelyihin, 52 tieliikenneonnettomuuksiin, 36 liikennejuopumuksiin, 51 häiriökäyttäytymisiin ja 45 päihtyneihin henkilöihin. Lisäksi poliisi hoiti 82 kotihälytystehtävää. Viikonlopun aikana poliisipartiot määräsivät 20 ajokieltoa sekä kirjasivat 67 rikosilmoitusta ja 6 lastensuojeluilmoitusta. Poliisi otti kiinni 17 päihtynyttä sekä rikosperusteisesti 22 ihmistä.

Poliisi otti kiinni iiläisen miehen epäiltynä tapon yrityksestä

Poliisi sai hätäkeskuksen kautta hälytystehtävän Iihin maanantaina 20. marraskuuta kello 17–18. Kyseessä oli kolmen miehen välienselvittely, jonka yhteydessä yhtä miehistä oli lyöty päähän teräväkärkisellä astalolla. Poliisi otti teosta epäiltynä kiinni iiläisen miehen ja tutkii tekoa muun muassa tapon yrityksenä. 

Keskiviikkona 22. marraskuuta aamuyöllä poliisi sai ilmoituksen Oulun keskustassa tehdystä ryöstöstä. Paikalta poliisi tapasi miehen, joka kertoi, että häneltä oli anastettu puhelin väkivaltaa käyttäen. Uhrin mukaan tuntematon mies oli tullut hänen luokseen, lyönyt häntä ja anastanut puhelimen. Poliisi selvittää esitutkinnassa tekijän henkilöllisyyttä sekä tapahtumien kulkua. 

Oulun keskustassa sijaitsevalle rakennustyömaalle murtauduttiin keskiviikon ja torstain välisenä aikana 22.–23. marraskuuta. Tekijät anastivat työmaalta ainakin akkuporakoneita ja repivät irti putkia niin, että tiloihin oli aiheutunut vesivahinko. Poliisi tutkii tapausta varkautena ja törkeänä vahingontekona. 

Poliisi otti kiinni sekavasti käyttäytyneen miehen Oulun Hönttämäessä sunnuntaina 26. marraskuuta. Miehen hallusta löytyi turvallisuustarkastuksessa teräase sekä huumausainetta ja huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä. Poliisi teki miehen asuntoon kotietsinnän. Se takavarikoi asunnosta ampuma-aseen, räjähdeainetta, huumausaineita ja huumausaineeksi luokiteltavia lääkkeitä. Poliisi tutkii tapausta huumausainerikoksena, toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapitona, ampuma-aserikoksena sekä räjähderikoksena.  

Pidä huolta kaverista pikkujouluja juhliessanne

Viikonloppuna poliisipartiot kiinnittivät huomiota erityisesti pikkujoulujuhlijoihin sekä valvomalla yleistä järjestystä ja turvallisuutta että puhalluttamalla kuljettajia tehostetusti. Perjantain ja sunnuntain välisenä aikana jäi kiinni 36 rattijuoppoa. Vuoden 2022 vastaavana ajankohtana rattijuoppoja jäi kiinni 29.

Liikennejuopumusten lisäksi poliisia huolestuttivat erittäin päihtyneet henkilöt, joista osa olisi jäänyt sammuneena ulos paleltumaan, ellei poliisipartio olisi tullut paikalle. Poliisi kehottaa niin nuoria kuin aikuisiakin juhlijoita pitämään huolta sekä itsestään että kaveristaan.

Ii Kainuu Liikenne Oulu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Poliisin ennalta estävä toiminta Rikokset ja tutkinta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta