Poliisi ja pysäköinninvalvonta tempaavat yhdessä Kotkassa

Julkaisuajankohta 17.4.2024 12.51
Uutinen

Kaakkois-Suomen poliisilaitos ja Kotkan kaupunki järjestävät yhteisen valvontatempauksen osana poliisin liikenneturvallisuuden teemaviikkoa.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos ja Kotkan kaupungin pysäköinninvalvonta järjestävät keskiviikkona 24.4. Kotkassa yhteisen valvontatempauksen, jossa poliisi ja pysäköinnintarkastaja jalkautuvat yhdessä huolehtimaan liikenneturvallisuudesta. Poliisi valvoo liikennettä ja mm. suojatiesääntöjen noudattamista ja kaupungin pysäköinnintarkastajat hoitavat pysäköinninvalvontaa.

Tempaus on osa poliisin liikenneturvallisuuden teemaviikkoa ja sen tarkoituksena on erityisesti parantaa kaupunkiliikenteen turvallisuutta pysäköintisääntöjen ja myös muiden liikennesääntöjen noudattamisen valvonnalla. Yhteistyö antaa myös mahdollisuuden jakaa tietoa, ajatuksia ja käytäntöjä sekä yhdessä opastaa liikenteessä liikkuvia.

Kunnallinen pysäköinninvalvonta ja poliisi käyttävät pysäköinnin valvonnassa toisilleen rinnakkaista toimivaltaa ja valvovat pysäköintiä koskevien säännösten noudattamista yhteistyössä myös teemaviikkojen ulkopuolella.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos Kotka Kymenlaakso Liikenne Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta