Poliisi järjestää ampuma-asekouluttajakoulutuksia Turussa, Porissa ja Raumalla

Julkaisuajankohta 6.3.2023 11.28
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi järjestää ampuma-aselain tarkoittamia ampuma-asekouluttajakoulutuksia perjantaina 26. toukokuuta kello 9–17. Koulutuksia järjestetään samanaikaisesti Turussa, Porissa ja Raumalla.

Koulutuspaikkoina ovat Turun pääpoliisiaseman auditorio (Eerikinkatu 40–42), Porin poliisiaseman auditorio (Satakunnankatu 5) sekä Rauman poliisiaseman kokoustila (Aittakarinkatu 21). Koulutukseen saapuessa ilmoittaudutaan poliisiaseman lupapalvelupisteessä. Kaikki koulutukset ovat samansisältöisiä ja niiden kieli on suomi. 

Poliisi myöntää yhdistyslain 4 §:n mukaisten yhdistysten asettamille ampuma-asekouluttajille ampuma-asekouluttajahyväksynnän. Kyseisen koulutuksen suorittanut henkilö voi antaa hyväksynnän jälkeen todistuksia ampumaurheilun aktiivisesta harrastamisesta.

Koulutukseen ilmoittaudutaan sähköpostitse

Koulutukseen on ilmoittauduttava 17.5.2023 mennessä.  Ilmoittautuminen tapahtuu sähköpostitse osoitteeseen lupahallinto.lounais-suomi@poliisi.fi.

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa koulutukseen osallistuvan henkilön nimi, syntymäaika ja yhteystiedot sekä yhdistys, joka tulee hakemaan ampuja-asekouluttajahyväksyntää koulutukseen ilmoittautuvalle. Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoitetaan myös, osallistuuko Turun, Porin vai Rauman koulutustilaisuuteen.

Ampuma-asekouluttajan edellytykset

Ampuma-aselain 45 e §:n vaatimukset ampuma-asekouluttajalle ovat, että henkilö on vähintään 20-vuotias, hänellä on ampuma-aseen hallussapitolupa tai rinnakkaislupa, hän on yhdistyslain 4 §:n mukaisen yhdistyksen jäsen tai sen palveluksessa ja hän on suorittanut ampuma-asekouluttajakoulutuksen

Koulutuksen hinta ja maksaminen

Koulutuksen suoritemaksu on 35 euroa. Maksu tulee olla maksettuna koulutukseen saavuttaessa ja maksusta on oltava kuitti. Maksun voi suorittaa joko minkä tahansa poliisiaseman lupapalvelupisteessä tai poliisin sähköisessä asiointipalvelussa asiointi.poliisi.fi - palvelut yksityishenkilöille - ampuma-aseasiat, jossa valitaan, minkä poliisilaitoksen koulutukseen osallistuu ja maksetaan osallistuminen. Maksusta saa pdf-kuitin, jonka voi tulostaa mukaan. Kuitti ja henkilöllisyys tarkistetaan koulutustilaisuudessa. 

Koulutuksen jälkeen

Yhdistys jättää poliisilaitokselle hakemuksen ampuma-asekouluttajan hyväksymistä varten. Hakemuksen liitteeksi tulee esittää yhdistysrekisteriote, yhdistyksen hallituksen päätös ampuma-asekouluttajan asettamisesta, yhdistyksen säännöt ja päätös, että yhdistys (seura) on yhdistyslain 4 §:n mukainen yhdistys sekä ampuma-asekouluttajaksi asetettavan suostumus tehtävään. Hyväksyminen maksaa 72 euroa.

Lounais-Suomen poliisilaitos Poliisin lupapalvelut Satakunta Uutinen Varsinais-Suomi