Poliisi jatkaa Kuusamon Suurpetokeskukseen liittyvää esitutkintaa

Julkaisuajankohta 26.9.2022 12.30
Uutinen

Kuusamon Suurpetokeskukseen liittyvä esitutkinta tulee kestämään vielä kuukausia. Poliisi tutkii tapausta törkeänä eläinsuojelurikoksena ja luonnonsuojelurikoksena.

Poliisi on kesäkuusta 2022 lähtien tutkinut Kuusamon Suurpetokeskuksen toimintaa. Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on tänään 26. syyskuuta 2022 perunut Kuusamon Suurpetokeskuksen eläintarhaluvan. (Avi.fi.) Eläintarhatoiminnan loppuminen merkitsee poliisille päätepistettä epäiltyjen rikosten tapahtuma-ajalle. Poliisi tutkii tapausta törkeänä eläinsuojelurikoksena sekä luonnonsuojelurikoksena.

Kyseessä on laaja ja poikkeuksellinen rikostutkintakokonaisuus, sillä siinä tutkitaan kokonaista eläintarhaa ja sen toimintaa. Tapaukseen liittyvien osallisten lukumäärä ei ole kovin suuri, mutta muut esitutkintaan liittyvät seikat ovat osa laajempaa kokonaisuutta ja pitkää tapahtuma-aikaväliä.

Poliisi on tehnyt ja tulee edelleen tekemään asiassa aktiivista yhteistyötä syyttäjän kanssa. Esitutkintaan liittyvä yhteistyö on sujunut hyvin myös Kuusamon Suurpetokeskuksen kanssa.

Esitutkinnan valmistuminen tulee vielä kestämään kuukausia. Poliisi on pyytänyt lausuntoja muun muassa Aluehallintovirastolta ja Ruokavirastolta. Osa näistä pyydetyistä lausunnoista on toimitettu poliisille, mutta osa on vielä saapumatta. Näiden lausuntojen jälkeen poliisi harkitsee vielä asiantuntijalausuntojen pyytämistä. Poliisi suorittaa tapauksen esitutkinnan loppuun ilman aiheetonta viivästystä.