Poliisi jatkaa Oulun Heikinharjussa tapahtuneen henkirikoksen tutkintaa

Julkaisuajankohta 16.11.2022 12.30
Uutinen

Poliisi epäilee vaimon joutuneen henkirikoksen uhriksi ja aviomiehen surmanneen itsensä henkirikoksen jälkeen. Tapauksen esitutkinta kestänee ensi kevääseen asti.

Torstai-iltana Oulun Heikinharjussa sijaitsevasta kerrostaloasunnosta löytyi 65-vuotias menehtynyt nainen, jonka poliisi epäilee joutuneen henkirikoksen uhriksi. Poliisi löysi naisen aviomiehen menehtyneenä asunnon läheisestä maastosta.

– Tiedossamme ei ole, että pariskunta olisi aiemmin käyttäytynyt väkivaltaisesti toisiaan kohtaan. Kyseessä on ulkomaalainen pitkään naimisissa ollut pariskunta. Muilta osin kysymyksessä on julkisuuslain 24. §:n 1. momentin 24. kohdan mukaisesti salassa pidettävä tieto, kertoo rikosylikomisario Janne Koskela Oulun poliisilaitoksesta.

Poliisi on viime päivien aikana puhuttanut useita henkilöitä henkirikokseen liittyen. Poliisi epäilee, että naiseen kohdistuneessa teossa käytettiin tylppää lyömäesinettä. Tekoväline on poliisin hallussa. Tapahtuma-ajaksi on tarkentumassa tällä hetkellä keskiviikko 9. marraskuuta 2022. Tekoajankohta varmistuu oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen tulosten valmistuttua.

Poliisi epäilee aviomiehen surmanneen itsensä henkirikoksen jälkeen. Poliisi ei epäile, että miehen kuolemaan liittyisi muita henkilöitä. Asian tutkinta jatkuu kuolemansyyn selvittämisenä.

Esitutkinnassa poliisi pyrkii selvittämään teon motiivin. Esitutkinta jatkuu teknisellä rikostutkinnalla ja kuulusteluilla. Se tulee arviolta kestämään ensi kevääseen. Poliisi ei tiedota asiasta tässä vaiheessa enempää.
 

Oulu Oulun poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen