Poliisi keskeytti mielenosoituksen Mannerheimintiellä

Julkaisuajankohta 6.5.2022 22.06
Uutinen

Helsingin poliisi keskeytti Elokapinan mielenosoituksen Mannerheimintiellä 6.5. Poliisi otti kiinni 65 henkilöä. 

Mielenosoitus alkoi kello 16 Lasipalatsin ja Sokoksen välisellä tiealueella. Mielenosoitus keskeytti auto- ja raitiovaunuliikenteen.

− Poliisi keskusteli jo ennen mielenosoituksen alkamista järjestäjän kanssa siitä, että Mannerheimintie ei ole poliisin näkökulmasta sopiva paikka järjestää mielenosoitusta. Ympäristölle ja kaupunkilaisille aiheutuvan häiriön näkökulmasta Narinkkatori olisi parempi sijainti, taustoittaa ylikomisario Jarmo Heinonen.

Poliisi yritti neuvotella järjestäjien kanssa mielenosoituksen siirtämisestä Narinkkatorille ja sen saattamisesta lailliseksi. Järjestäjä ei suostunut siirtoon, minkä jälkeen poliisi määräsi kokoontumisen päättymään lainvastaisena ja määräsi väkijoukon hajaantumaan.

− Poliisi otti kiinni 65 henkilöä, jotka eivät noudattaneet poistumiskäskyä. Heitä epäillään niskoittelusta poliisia vastaan, Heinonen kertoo.

Kiinniotetut päästetään vapaaksi pian

Kiinniotetuista 17 oli alaikäisiä, ja heidät päästetään vapaaksi, kun heidät on kuulusteltu. Kaikki kiinniotetut pyritään vapauttamaan mahdollisimman pian.

Poliisi antoi luvan Mannerheimintien liikenteen avaamiselle etelän suuntaan hieman ennen puolta kahdeksaa. Samalla avautui myös raitiovaunuliikenne. Mannerheimintien pohjoisen suuntaiset autokaistat avattiin noin kello 21.00.

Poliisin arvion mukaan mielenosoitukseen osallistui yhteensä noin 200 henkilöä. 

Helsingin poliisilaitos Helsinki Uusimaa Uutinen