Poliisi kiittää sivullisia avusta onnettomuuspaikalla Luumäellä

19.11.2021 13.29
Uutinen

Luumäellä sattui hirvikolari 2.11.21. Paikalle tulleet sivulliset toimivat tilanteessa esimerkillisesti ja estivät mahdolliset lisävahingot.

Kumpikin sivullinen pysähtyi tilanteessa tarkistamaan tarvitaanko asiassa apua. Toinen jäi paikalle auttamaan törmäyksessä loukkaantunutta kuljettajaa ja toinen sijoitti autonsa tienlaitaan ja laittoi siitä valonheittimet sekä hätävilkut päälle varoittaakseen muuta liikennettä. Poliisipartio soitti kummallekin auttajalle erikseen ja kiitti hyvästä toiminnasta enempien onnettomuuksien ehkäisemiseksi. 

Varkaudet Etelä-Karjalassa

Poliisi on saanut useita ilmoituksia varkauksista Etelä-Karjalassa. Poliisi muistuttaa, että varkauksia voi ennalta ehkäistä kunnollisella lukituksella, valaistuksella ja hankkimalla valvontalaitteita. Kaikesta arvo-omaisuudestaan kannattaa ottaa kuvat ja talteen tieto merkistä ja mallista, sarjanumerosta ja muista selvistä tuntomerkeistä. Yksilöivät tiedot helpottavat tarkan rikosilmoituksen tekoa, mutta myös samalla oikean omistajan löytämistä.

Lappeenrannassa anastettiin useita satoja neliötä kuparia Rauhan kaupunginosassa Tiuruniementiellä vanhan sairaalan katolta 9.6.-11.11.21 välisenä aikana. Poliisi tutkii asiaa törkeänä varkautena.

Lappeenrannassa anastettiin yrityksen pihalta ruostumattomia levyarkkeja Muukon kaupunginosassa Muukonkankaantieltä 10.-12.11.21 välisenä aikana. Arkit ovat painavia ja niiden kuljettamiseen on tarvittu ajoneuvo. Poliisi tutkii asiaa varkautena.

Lappeenrannassa murtauduttiin työmaakonttiin ja anastettiin työkaluja usean tuhannen euron arvosta Rakuunamäen kaupunginosassa 12.-14.11.21 välisenä aikana. Poliisi tutkii asiaa törkeänä varkautena.
 
Imatralla murtauduttiin liiketiloihin ja anastettiin olutta ja sytyttimen täyttökaasua Imatrankosken kaupunginosassa Tuomaankujalla 17.11.21. Poliisi tutkii asiaa varkautena.
 
Imatralla murtauduttiin Vuoksenniskan koulukeskuksen rakennukseen ja anastettiin työkaluja 12.-15.11.21 välisenä aikana. Poliisi tutkii asiaa varkautena.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja, tai muuten asiasta tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sähköpostilla [email protected] tai puhelimitse 0295414559.

Omakotitalomurto Luumäellä

Luumäellä murtauduttiin omakotitaloon 18.11.21 Munteentiellä. Mahdollisesti anastetun omaisuuden selvittely on kesken. Poliisi tutkii asiaa varkautena.

Murtoja voi ennaltaehkäistä vaikeuttamalla asuntoon murtautumista ja tekemällä asunnosta epäkiinnostavan varkaalle.

  • Lukitse kaikki asunnon ovet ja ikkunat. 
  • Käytä asunnon turvalukkoa.
  • Jos et ole varma, missä kaikki kodin avaimet ovat, vaihda lukot.
  • Valaise pihasi. Pidä valoja, jos asunto on tyhjillään. Varkaat valitsevat mieluummin hämärän kohteen.
  • Turvaudu naapuriapuun. Tyhjennetty postilaatikko ja tehdyt lumityöt viestivät siitä, että asunnossa on asukkaat paikalla.
  • Hanki hälytysjärjestelmä tai kameravalvonta.

Poliisi varoittaa huijausyrityksistä

Kaakkois-Suomen poliisi varoittaa huijauksista, joissa sosiaalisen median eri palveluissa on tullut viesti voitosta tai pyydetty puhelinnumeroa tai pankkitietoja. Osassa huijausviesteistä viesti oli tullut "tutulta" henkilöltä, jonka sosiaalisen median tili oli kaapattu.

Poliisi muistuttaa, että pankkitunnustietoja tai henkilötietoja ei pidä koskaan luovuttaa, jos ei ole varma vastaanottajasta. Väärinkäytösepäilyssä kannattaa sulkea pankkikorttisi pankin palvelussa ja tehdä asiasta rikosilmoitus poliisille.

Etelä-Karjala Kaakkois-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen
Kaakkois-Suomen poliisilaitos
rikosasiat
varkaus