Poliisi on edistynyt Keski-Suomen ison seksuaalirikoskokonaisuuden tutkinnassa

Julkaisuajankohta 13.12.2021 16.25
Uutinen

Sisä-Suomen poliisilaitos tutkii laajaa seksuaalirikoskokonaisuutta, jossa nuoren keskisuomalaisen miehen epäillään syyllistyneen sosiaalisessa mediassa kymmeniin lapsen seksuaalisiin hyväksikäyttöihin. Epäillyt rikokset ovat kohdistuneet alakouluikäisiin lapsiin.

Esitutkinta on edennyt ja uusia rikoksen uhreja on saatu tunnistettua. Tähän mennessä lapsia on tunnistettu yhteensä 90. Tähän asti tunnistetuista nuorin on ollut 5-vuotias ja vanhin 13-vuotias. Lasten tunnistamiseen tähtäävä työ jatkuu edelleen. 

Rikoksesta epäilty on vangittu Keski-Suomen käräjäoikeudessa 22.04.2021 ja hän on edelleen vangittuna. Hänet on heinäkuussa vangittu kymmenistä uusista rikoksista todennäköisin syin epäiltynä. 

Poliisi on nyt vaatinut epäiltyä lisäksi vangittavaksi 36 uuteen lapseen kohdistuneista rikoksista epäiltynä. Uusien vangitsemisen perusterikosten joukossa on muun muassa 17 epäiltyä lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä ja 19 epäiltyä törkeää lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä. Keski-Suomen käräjäoikeus vangitsi epäillyn 13.12.2021 myös edellä mainituista uusista rikoksista todennäköisin syin epäiltynä. 

Asiakokonaisuuden käsittelyn on arvioitu alkavan Keski-Suomen käräjäoikeudessa 22.02.2022. 
 

Rikokset ja tutkinta Sisä-Suomen poliisilaitos Uutinen