Poliisi on jatkanut Kuopiossa tapahtuneen väkivallanteon esitutkintaa

Julkaisuajankohta 26.1.2022 10.02
Uutinen

Käräjäoikeus on vanginnut epäillyn tekijän epäiltynä tapon yrityksestä ja toisen epäillyn osuutta selvitetään esitutkinnassa. Poliisi kiittää saamistaan vihjeistä ja havainnoista tapahtumiin liittyen.

Pohjois-Savon käräjäoikeus vangitsi toisen epäillyn tekijän todennäköisin syin epäiltynä tapon yrityksestä tiistaina 25.1.2022. Toinen epäilty on vapautettu ja hänen osuuttaan tapahtumiin poliisi selvittää esitutkinnassa. Vangittu epäilty tekijä on täysi-ikäinen ja toinen epäilty on alaikäinen, yli 15-vuotias.

Toinen epäillyistä tekijöistä on kuvannut tapahtuman jälkeen videon ja jakanut tämän. Poliisi on saanut kyseisen videon haltuun.   

Tapahtumat alkoivat yksityisasunnossa ja jatkuivat paikallisliikenteen bussissa

Tapahtumat alkoivat Kuopion keskustassa sijaitsevasta yksityisasunnosta. Asunnossa epäilty tekijä löi yllättäen asianomistajaa teräaseella selkään, minkä jälkeen asunnossa olleet henkilöt ja epäillyt tekijät poistuivat asunnosta. Asunnossa tapahtuneen tapon yrityksen uhri on saanut hoitoa ja hänellä ei ole hengenvaaraa. 

Samaan aikaan samaisessa kerrostalossa asuva henkilö oli kuullut rappukäytävästä meteliä, meni katsomaan tilannetta ja kysyi metelöinnin syytä. Tässä yhteydessä talon asukasta oli lyöty kasvojen alueelle. Henkilö ei saanut vakavia vammoja. 

Tämän jälkeen epäillyt tekijät nousivat Kuopion keskustassa paikallisliikenteen bussiin, missä he hermostuivat takana istuneille kahdelle pojalle. Toinen epäillyistä oli ottanut teräaseen esille ja yritti lyödä poikia teräaseella. Pojat onnistuivat väistämään iskut ja saivat tekijältä teräaseen pois.

Kiitämme kansalaisia saaduista vihjeistä ja havainnoista tapahtumaan liittyen. Poliisi ei tiedota asiasta enempää. 

Itä-Suomen poliisilaitos Kuopio Pohjois-Savo Rikokset ja tutkinta Uutinen