Poliisi on jatkanut Savonlinnan henkirikoksen tutkintaa

Julkaisuajankohta 27.1.2023 16.00
Uutinen

Kahden epäillyn henkirikoksen esitutkinta on edennyt. Poliisi on suorittanut asiaan liittyen rekonstruktion, jossa epäilty rikos mallinnettiin uudelleen tapahtumapaikalla ja epäilty tekijä kuvaili tapahtumien etenemistä.

Poliisi on myös kuulustellut epäiltyä lisää. Hän on kertonut matkustaneensa tekopäivänä omistamallaan henkilöautolla Kuopiosta Savonlinnaan. Lisäksi epäilty on kertonut ottaneensa mukaan ampuma-aseen ja patruunoita, ja menneensä tapahtumaosoitteeseen ampuma-aseella varustautuneena. 

Epäilty kertoo edelleen aiheuttaneensa molempien uhrien kuoleman, mutta ei ota kantaa rikosnimikkeeseen.  Epäilty on myös kertonut motiivin teolleen. Hän on kertonut poliisille kantaneensa kaunaa uhriksi joutuneen pariskunnan naista kohtaan, ja menneensä selvittämään tätä asiaa tekopäivänä. 

Epäilty tekoväline on takavarikoitu epäillyn kiinnioton yhteydessä ja poliisi suorittaa tekovälineelle teknistä tutkintaa. Ase on luvanvarainen ja epäillyllä on ollut siihen hallussapitolupa. 

Poliisi jatkaa näiden taustojen ja motiivin selvittämistä, mutta ei avaa asioita julkisuudessa enempää esitutkinnan turvaamiseksi. 

Etelä-Savo Itä-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Savonlinna Uutinen