Poliisi on saamassa valmiiksi kiskonnantapaisen työsyrjinnän rikoskokonaisuuden tutkinnan

Julkaisuajankohta 30.12.2022 13.02
Uutinen

Helsingin poliisilaitoksen alueellinen työperäinen ihmiskaupparyhmä on kuluneen vuoden aikana tutkinut siivousalan yrityksessä tapahtunutta epäiltyä rikoskokonaisuutta. Rikosnimikkeinä tapauksessa ovat kiskonnantapainen työsyrjintä ja rekisterimerkintärikos.

Siivousalalla työskennelleen pariskunnan epäillään teettäneen useamman vuoden ajan työntekijöillä työpäiviä, jotka ovat olleet pidempiä kuin normaalisti sovitut työpäivät. Poliisi epäilee, että tästä huolimatta työntekijöille on maksettu virallisesti vain kahdeksan tunnin pituisten työpäivien mukaan. Palkanmaksun jälkeen pariskunnan miehen epäillään pakottaneen työntekijät palauttamaan puolet heidän tileilleen maksetuista summista takaisin miehelle käteisenä.

Lisäksi epäillyn pariskunnan miehen epäillään pyörittäneen yritystoimintaa vaimonsa nimissä, sillä miehellä on ulosotossa suuri summa rahaa aiemmasta rikostuomiosta.

Esitutkinnan aikana epäillyt ovat olleet kiinniotettuina ja niin epäiltyjen kuin yrityksen omaisuutta on vakuustakavarikossa. Rikoskokonaisuus siirtyy syyteharkintaan alkuvuoden 2023 aikana.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen