Poliisi on selvittänyt lauantaina Pernossa tapahtuneita vakavia väkivaltarikoksia

Julkaisuajankohta 4.4.2021 12.44
Uutinen

Poliisi tiedotti lauantaina 3.4.2021 Turun Pernossa tapahtuneista vakavista väkivaltarikoksista. Poliisi on lauantain aikana selvittänyt tapahtumien kulkua ja 27-vuotiasta miestä epäillään tällä hetkellä kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä.

Turun Pernossa sijaitsevassa kerrostalossa käynnistyi lauantaina aamuyöllä poliisitehtävä, kun hätäkeskukseen tuli puhelu, jossa kerrottiin, että paikalla oli ammuttu laukauksia. Soittaja kertoi, että häntä oli ammuttu.

Poliisin saavuttua paikalle he löysivät miehen ja naisen, joilla oli ampumavammoja. Paikalta löytyi myös 29- vuotias mies, joka oli saanut vakavia vammoja teräaseesta. Nainen sekä mies, joita oli ammuttu, olivat menehtyneet paikan päällä. Puukotuksen uhri vietiin sairaalaan.
Surmansa saanut nainen oli iältään 25-vuotias ja menehtynyt mies oli 27-vuotias. 

Poliisipartio kohtasi lähistöltä miehen, jolla oli hallussaan ampuma-ase ja teräase. Mies luopui niistä poliisin käskystä ja hänet otettiin kiinni. Hän ei tehnyt vastarintaa kiinniottotilanteessa.
Tapahtuma-asunnosta löytyi myös 23-vuotias mies ja 49-vuotias nainen, jotka kertoivat olleensa piilossa epäillyltä tekijältä. Heillä ei ollut ulkoisia vammoja.

Poliisi suoritti tutkintaa lauantain aikana

Poliisi suoritti lauantain aikana tapahtumapaikalla teknistä rikostutkintaa ja kuulusteli rikoksesta epäiltyä sekä silminnäkijöitä. Poliisi kuuli myös sairaalaan toimitettua murhan yrityksen uhria.

Poliisin tämänhetkisen käsityksen mukaan epäilty oli ampunut laukauksia asunnossa sisällä, kerrostalon rappukäytävässä sekä talon ulkopuolella.

Alkutietojen perusteella 27-vuotiasta miestä epäiltiin kahdesta murhasta ja yhdestä murhan yrityksestä, mutta rikosnimikkeitä lisättiin lauantaina tutkinnan edetessä. Tapahtuma-aikaan asunnossa oli kaksi henkilöä, joiden katsotaan tilanteessa voineen joutua henkirikoksen kohteeksi. Rikosnimikkeisiin on lisätty näiden kahden henkilön osalta epäilty murhan yritys.

Teon taustat ovat selvinneet poliisille kuulustelujen kautta

– Epäilty on kuulusteluissa toiminut yhteystyöhaluisesti rikoksen selvittämiseksi. Olemme saaneet tapahtumien kulusta tarkkojakin tietoja. Epäilty on myös myöntänyt teot pääpiirteittäin, kertoo päivystävä tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Paaer. 

Paaer kertoo tämän hetkisten tietojen perusteella, että teon varsinaisena kohteena on ollut surmansa saanut mies ja mahdollisesti miehen kanssa samassa asunnossa olleet henkilöt. Menehtynyt nainen ja vammoja saanut mies ovat olleet tekijälle entuudestaan tuntemattomia. 

– Poliisin tietojen mukaan he olivat sivullisia, jotka tulivat tapahtumapaikalle. Tutkinnan edetessä näihin asioihin saadaan lisää varmuutta, Paaer sanoo.

Poliisi pyytää havaintoja tapahtuneesta

Lounais-Suomen poliisi pyytää havaintoja tai tietoja tapahtuneeseen liittyen. Havainnoista voi ilmoittaa soittamalla alla lukevaan vihjenumeroon virka-aikaan kello 8-16, tai lähettämällä tekstiviestin, jossa on yhteydenottajan yhteystiedot.

Vihjepuhelin: 0503268089.

Poliisi esittää epäiltyä miestä vangittavaksi alkuviikosta, todennäköisesti tiistaina. Tapahtumista tiedotetaan seuraavan kerran aikaisintaan, kun epäiltyä esitetään vangittavaksi.
 

Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Turku Uutinen Varsinais-Suomi