Poliisi on selvittänyt sähköpotkulaudan ja linja-auton välisen kuolonkolarin tapahtumia

Julkaisuajankohta 10.8.2021 11.47
Uutinen

Poliisi on edistynyt Turussa viime viikolla tapahtuneen onnettomuuden tutkinnassa, jossa sähköpotkulaudan kuljettaja menehtyi jäätyään paikallisliikenteen linja-auton alle. Linja-auton kuljettajaa epäillään rikoksista.

Linja-auto kulki tilanteessa Uudenmaankatua pitkin Hämeenkadun yli Kupittaan suuntaan. Sähköpotkulaudan kuljettaja lähti ylittämään Uudenmaankatua pyörätien jatkeelle, jolloin linja-auto törmäsi häneen. Poliisi on selvittänyt tapahtumien kulkua muun muassa kameratallenteiden avulla. Myös useita todistajia on kuultu. 

Poliisi on saamansa näytön perusteella pystynyt arvioimaan onnettomuuden syytä ja henkilöiden osallisuutta tapahtuneeseen. Linja-auton kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta. Menehtynyttä sähköpotkulaudan kuljettajaa ei enää epäillä rikoksesta.

Poliisi jatkaa rikoksen selvittämistä tutkimalla hallussaan olevaa muuta materiaalia sekä hankkii omilla menetelmillään asiaan lisänäyttöä. Rikoksen esitutkinnan on arvioitu valmistuvan lähikuukausien aikana.

Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Turku Uutinen