Poliisi on toimittanut Rajakylän uudenvuoden tapahtumat syyteharkintaan

Julkaisuajankohta 13.3.2024 11.39
Uutinen

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan uudenvuoden yönä Rajakylän ravintolassa ja sen pihalla tapahtuneista väkivallanteoista. Poliisi epäilee ulkomaalaistaustaista miestä tapon yrityksestä. Hän on ollut vangittuna tammikuun alusta lähtien.

Ulkomaalaistaustainen mies oli viettämässä iltaa veljensä ja hänen naisystävänsä kanssa Rajakylässä sijaitsevassa ravintolassa, kun hän heitti lasituopin ravintolan seinään. Henkilökunta poisti kiihtyneen miehen, ja osa asiakkaista lähti hänen perässään ravintolan ulkopuolelle. Ulkona syttyi joukkotappelu, jonka aikana usea ihminen joutui pahoinpitelyn uhriksi. Ravintolasta poistetun miehen veli palasi ravintolaan, jossa hän ajautui tappeluun sisällä olleen miehen kanssa. 

Tilanne jatkui sen jälkeen ulkona niin, että veljesten pahoinpitelyyn jo aiemmin osallistunut mies otti esiin puukon ja uhkasi sillä veljeksiä. Poliisi epäilee hänen viiltäneen toista veljestä puukolla käsivarteen ja lyöneen samalla tämän naisystävää tiputtaen puukon. Mies lähti karkuun, jolloin ravintolasta aiemmin poistettu mies oli poiminut puukon maasta ja lähtenyt pakenevan miehen perään. Myös ravintolasta poistetun miehen veli lähti miehen perään varustautuneena rikotulla pullolla. Paennutta miestä oli lyöty pullolla niskaan ja puukotettu vatsaan. 

Paennutta miestä seurasi myös kolmas mies. Poliisi epäilee, että puukon poiminut ulkomaalaistaustainen mies huitaisi häntä puukolla.

Poliisi epäilee yhteensä seitsemää ihmistä väkivaltarikoksista

Poliisi epäilee ulkomaalaistaustaista miestä paitsi tapon yrityksestä myös törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja kahdesta pahoinpitelystä. Hän on myös asianomistajana neljässä eri pahoinpitelyssä. Hän on ollut vangittuna tammikuun alusta lähtien. 

Poliisi epäilee vangittuna olevan miehen veljeä törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä. Veli on asianomistajana kolmessa pahoinpitelyssä. Puukotettua miestä poliisi epäilee  törkeästä pahoinpitelystä ja kahdesta pahoinpitelystä. Hän on asianomistajana tapon yrityksessä ja törkeään pahoinpitelyyn. 

Poliisi epäilee neljää muuta henkilöä pahoinpitelyistä. Kolme heistä on myös asianomistajana pahoinpitelyssä. Poliisi ei ole saanut selville kaikkien tapahtumiin osallistuneiden henkilöllisyyttä. Esitutkinnassa ei ole tullut ilmi mitään viitteitä siitä, että veljesten ulkomaalaistausta olisi toiminut joukkotappeluun osallistuneiden motiivina. 

Poliisi on toimittanut tapauksen syyttäjälle syyteharkintaan.

Oulu Oulun poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen