Poliisi on vahvasti läsnä Haminan Valojen yössä

Julkaisuajankohta 15.9.2023 10.49
Uutinen

Haminassa vietetään viikonloppuna suosittua Valojen yö -tapahtumaa. Aikaisempina vuosina tapahtuma on kerännyt paikan päälle paljon ihmisiä ja tapahtuma on ollut etenkin nuorten suosiossa. Poliisi on vahvasti läsnä tapahtumassa varmistamassa, että Valojen yö on kaikille osallistujille turvallinen tapahtuma.

Poliisille on kantautunut muutamia huolestuneita kysymyksiä siitä, onko Valojen yö tapahtumana turvallinen niin nuorille kuin muille osallistujille. Poliisin tiedossa ei ole mitään sellaista vaaraa tai uhkaa, jonka vuoksi tapahtumaan ei voisi osallistua.

- Ihmisiä on viikonloppuna Haminassa liikkeellä varmasti runsaasti. Olemme varautuneet viikonloppuun vahvasti, olemme paikalla pitämässä huolta kaikkien turvallisuudesta, sanoo ylikomisario Jukka Lankinen.

Valojen yö on kerännyt aiempina vuosina etenkin nuorisoa Haminan keskustaan ja puistoihin. Osa tapahtumaan osallistujista ovat aiheuttaneet päihtyneenä järjestyshäiriöitä.

Kuten aina nuorison suosimissa tapahtumissa, myös Valojen yössä valvomme nuorten päihteidenkäyttöä yhdessä muiden viranomaisten kanssa. Mukana ovat myös Kaakkois-Suomen poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnan niin sanotut Ankkuripoliisit. He ovatkin monelle paikalliselle nuorelle tuttuja esimerkiksi sosiaalisen median kautta.

Haluamme muistuttaa nuoria siitä, että poliisilta voi aina tulla pyytämään apua.

- Toimikaa vastuullisesti. Kyseessä on koko perheen tapahtuma, joten paikalla on kaikenikäisiä. Liiallinen porukalla riehuminen voi olla monelle pelottavaa.

- Toinen tärkeä asia on, että älkää jättäkö kaverianne yksin, jos hän ei pysty huolehtimaan itsestään. Jos ei poliisia tai muuta auttavaa tahoa ole näköetäisyydellä, voi aina soittaa hätänumeroon 112, sieltä neuvotaan ja ohjataan oikeanlaiseen toimintaan.

Poliisilla on sanoma myös tapahtumaan osallistuvien nuorten vanhemmille. Jos oma lapsi lähtee tapahtumaan ilman vanhemman seuraa, on hyvä pitää puhelimet auki ja vastata tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun. Vanhemmille soitetaan aina, jos poliisi joutuu puuttumaan alaikäisen tekemisiin.

- Ja miksei hyvänä vinkkinä toimi myös tämä: koko perheen tapahtumaan voi mennä mukaan myös vanhemmat, huoltajat tai vaikka isovanhemmat.

Hamina Kaakkois-Suomen poliisilaitos Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta