Poliisi otti kiinni pyörävarkauksista epäillyn Kajaanissa

Julkaisuajankohta 26.5.2023 10.27
Uutinen

Poliisi epäilee pyörävarkauksista kajaanilaista miestä. Se on jo palauttanut pyöriä takaisin omistajilleen.

Kajaanissa on varastettu useita polkupyöriä keskustassa, Purolassa ja Huuhkajanvaarassa 15.–25. toukokuuta 2023. Poliisi epäilee rikoksista kajaanilaista miestä, jonka se otti kiinni selvittääkseen tapauksia.

Poliisi on palauttanut osan pyöristä takaisin omistajilleen. Tekijän hallusta löytyi myös Tunturi-merkkinen polkupyörä, jonka omistaja ei ole poliisin tiedossa.

Lisäksi poliisi selvittää miehen osuutta Huuhkajanvaarassa tehtyihin varastomurtoihin. Poliisi on saanut haltuunsa varastoista anastettua omaisuutta.

Polkupyörä kannattaa lukita kunnolla

Polkupyörävarkauksia voi ehkäistä lukitsemalla pyörän kunnolla. Huolehdi siis, että pyörässäsi on toimiva lukko, mieluiten kaksikin. Toisin sanoen pyörän oman runkolukon lisäksi sinulla pitäisi olla sellainen lukko, jolla pyörän saa kiinni lähellä olevaan kiinteään esineeseen, kuten katuvalotolppaan.

Aina tuplalukituskaan ei riitä, vaan pyörä lähtee varkaan mukaan lukituksista huolimatta. Hyvä keino estää pyörävarkaus on siirtää pyörä lukittuihin sisätiloihin. Myös sisätiloissa polkupyörä kannattaa pitää lukittuna.

Jos joudut jättämään polkupyörän yöksi ulos, harkitse, mihin pyöräsi jätät. Julkinen, avara ja valaistu paikka on parempi vaihtoehto kuin hämärä sivukuja.

Kajaani Oulun poliisilaitos Poliisin ennalta estävä toiminta Rikokset ja tutkinta Uutinen