Poliisi otti yhden henkilön kiinni bussista Helsingissä Kannelmäessä

Julkaisuajankohta 9.5.2024 19.39
Uutinen

Miehen epäillään tarttuneen liikkeessä olleen linja-auton rattiin. Linja-autonkuljettaja onnistui pitämään auton tiellä, eikä kukaan loukkaantunut tilanteessa.

Poliisi sai ilmoituksen häiriötä aiheuttaneesta miehestä torstaina 9. toukokuuta noin kello 18.30. Tämän hetkisten tietojen mukaan lipuntarkastajat olivat pyytäneet kahdelta bussissa olleelta mieheltä matkalippuja niiden tarkastamista varten. Toinen miehistä ei kuitenkaan suostunut tähän, minkä jälkeen lipuntarkastajat olivat ottaneet miehen kiinni henkilötietojen tarkastamista varten.

Kiinniottotilanteessa mies oli alkanut käyttäytymään aggressiivisesti ja hän oli tarttunut bussin rattiin sen ollessa liikkeellä. Tapahtumahetkellä bussi ajoi Hämeenlinnanväylällä noin 70–80 kilometrin tuntinopeudella. Linja-autonkuljettaja onnistui kuitenkin pitämään ajoneuvon tiellä, kunnes hän sai pysäytettyä auton Hämeenlinnanväylälle Kannelmäen kohdalle. Bussissa oli tapahtumahetkellä noin 10 matkustajaa.

Epäilty jatkoi aggressiivista käytöstä ja toinen tilanteessa ollut lipuntarkastaja joutui käyttämään epäiltyyn sumutetta ja voimakeinoja tilanteen rauhoittamiseksi. Poliisi saapui paikalle ja otti teosta epäillyn miehen kiinni. Häntä epäillään tällä hetkellä törkeästä pahoinpitelyn yrityksestä, laittomasta uhkauksesta, rattijuopumuksesta ja järjestystä ylläpitävän henkilön vastustamisesta. Rikosnimikkeet voivat tarkentua tutkinnan edetessä.

Helsingin poliisilaitos Helsinki Uusimaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta