Poliisi panosti huumerikosten torjuntaan Oulun seudulla

Julkaisuajankohta 16.6.2022 13.24
Uutinen
Pyöreitä ekstaasitabletteja riveissä pöydällä.

Poliisi onnistui huumerikosten torjunnassa Oulun seudulla toissa viikonloppuna. Partiot paljastivat yli 20 rikosta sekä takavarikoivat huumausaineita ja myyntituottoja.

Poliisi valvoi huumerikoksia tehostetusti koko Suomessa viikolla 22. Oulun seudulla poliisi panosti huumerikosten valvontaan perjantaista sunnuntaihin 3.–5. kesäkuuta 2022. Valvonta onnistui hyvin, ja sen ansiosta poliisi sai tärkeätä tietoa huumerikollisuuden tilanteesta Oulun seudulla.

Viikonlopun aikana poliisi paljasti 11 huumausainerikosta ja 12 huumausaineen käyttörikosta. Partiot ottivat kiinni kaksi rikoksesta epäiltyä henkilöä, löysivät kymmenen etsintäkuulutettua ja ohjasivat hoitoon neljä henkilöä. Kotietsintöjä poliisi teki 12 ja paikanetsintöjä viisi. Paikanetsintöjä poliisi tekee esimerkiksi kulkuneuvoihin tai varastoihin eli paikkoihin, joissa ei asuta.

Tehovalvonnan aikana poliisi myös takavarikoi amfetamiinia, kannabista, hasista, ekstaasia sekä Subutexia ja muita huumaavia lääkeaineita. Lisäksi partiot takavarikoivat huumausaineiden myynnistä saatuja varoja epäiltynä rikoshyötynä.
 

Oulu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta