Poliisi puuttui Oulun poliisilaitoksen alueella jalankulkijan, polkupyöräilijän ja ajoneuvon kuljettajien virheelliseen matkantekoon

9.4.2021 15.45
Uutinen

Oulun poliisi valvoi eilen tehostetusti suojattomien tienkäyttäjien eli jalankulkijoiden, pyöräilijöiden ja kevyiden sähköajoneuvon kuljettajien liikenneturvallisuutta.

Valvonnassa jouduttiin puuttumaan erityisesti jalkakäytävillä ajamiseen,  liikennevalojen noudattamatta jättämiseen ja ajoneuvon väistämisvelvollisuuden noudattamatta jättämisiin.

Torstaina 8. huhtikuuta järjestetyssä tehovalvonnassa tarkkailtiin erityisesti suojattomien tienkäyttäjien liikennevalojen noudattamista, pyöräilijöiden ja kevyen sähköajoneuvon kuljettajien jalkakäytävillä ajamista sekä kaikkien tiekäyttäjäryhmien väistämissääntöjen noudattamista suojateillä ja risteyksissä. 

Poliisi puuttui päivän aikana useiden kymmenien polkupyöräilijöiden, jalankulkijoiden ja autoilijoiden liikennekäyttäytymiseen. Eniten liikennevirhemaksuja ja huomautuksia annettiin jalkakäytävällä ajamisesta ja liikennevalojen noudattamatta jättämisestä. Punaisia päin kulkemasta tavattiin sekä pyöräilijöitä että jalankulkijoita.

Oulun poliisilaitoksen ylikomisario Jyrki Kivirinnan mukaan valvonnassa pyrittiin huomioimaan erityisesti myös suojattomien ja autoilevien tienkäyttäjien välisiä väistämisvelvollisuuksia.

-    Kaikkien tielläliikkujien on tärkeä huomioida jalankulkijoiden ja kaksipyöräisten kuljettajien turvattomampi asema liikenteessä. Turvallisuuden toteutuminen perustuu uuden tieliikennelain perusperiaatteeseen, että kaikkien liikenteessä liikkuvien tulee ymmärtää omat velvollisuutensa ja vastuunsa, Kivirinta sanoo.

-    valvonnassa puututtiin myös suojattomien tienkäyttäjien liikkumista haittaavaan ja vaarantavaan pysäyttämiseen ja pysäköintiin, erityisesti suojateiden läheisyydessä<


Poliisi jatkaa suojattomien tienkäyttäjien liikenneturvallisuuden edistämistä järjestämällä suojatiesäännön valvontapäivän 14. huhtikuuta.

Kainuu Oulun poliisilaitos Pohjois-Pohjanmaa Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
Oulun poliisilaitos
jalankulkijat
liikenne
pyöräilijät