Polisen ber den bilist anmäla sig som avlägsnade sig från en olycksplats i Esbo

Utgivningsdatum 15.11.2021 10.29 | Publicerad på svenska 15.11.2021 kl. 15.30
Nyhet

En bilist krockade med en ung persons cykel när den unga skulle ta sig över vägen i Esbo fredagen den 12 november. Bilisten avlägsnade sig från platsen utan att reda ut saken.

Två ungdomar skulle ta sig över vägen vid Mellstensvägen 24 fredagen den 12 november cirka kl. 15. Föraren hade stannat upp för att låta den första unga ta sig över vägen, men hade satt bilen i rörelse medan den andra korsade vägen. Den unga lyckades väja för bilen genom att hoppa bakåt, men på cykeln förvreds främre hjulets fälg av sammanstötningen. Den unga skadades inte vid händelsen.

Bilisten avlägsnade sig från platsen utan att reda ut saken. De unga lade märke till att föraren var en äldre man som bar en hatt med brätten. Bilen var en vit personbil.

Polisen undersöker det inträffade som äventyrande av trafiksäkerheten och ber bilens förare anmäla sig till polisen. Föraren, och även personer som lade märke till händelsen eller gjorde iakttagelser om fordonet som lämnade platsen, kan kontakta polisen per e-post på adressen [email protected] eller per telefon på numret 0295 413 031 (svarare). 

Polisen vill påminna om att det är skäl att vara särskilt försiktig när man ser barn och unga i trafiken. 

Esbo Nyheter Polisinrättningen i Västra Nyland Trafik