Poliisi pyytää vihjeitä Salossa kaupankäynnin yhteydessä tapahtuneista rikoksista

Julkaisuajankohta 20.4.2023 13.22
Uutinen

Lounais-Suomen poliisi tutkii kahta eri tapausta, joissa nuoret henkilöt joutuivat keskiviikkona rikoksen uhreiksi kaupankäyntitilanteissa Salossa. Tapauksia tutkitaan ryöstönä ja varkautena. Poliisi epäilee yhden autokunnan liittyvän molempiin tekoihin.

Ensimmäinen tapauksista sattui keskiviikkona puoli neljän aikaan iltapäivällä Salon rautatieaseman pysäköintialueella.

15-vuotias nuorimies oli sopinut netissä kaupat mopon osista ja saapunut Salon rautatieaseman pysäköintialueelle noutamaan tavarat. Kaupankäyntitilanteeseen saapui tummalla Audi-merkkisellä henkilöautolla joukko miehiä, joista yksi vei väkivalloin pojan lompakon. 

Poliisi tutkii tapausta ryöstönä. Uhrille ei koitunut fyysisiä vammoja tilanteessa.

Reilu puoli tuntia myöhemmin, hieman kello neljän jälkeen Salon Halikossa tapahtui samantyyppinen rikos. 16-vuotias poika oli sopinut kaupat mopon osista Halikon Prisman pysäköintialueelle, ja paikalle saapui tumma Audi-merkkinen henkilöauto. Tällä kertaa autosta nousi kaksi miestä, jotka ottivat nuorukaisen rahat ja poistuvat yllättäen paikalta. Tilanteessa ei tapahtunut väkivaltaa ja asiaa tutkitaan varkautena.

Poliisi pyytää vihjeitä tapauksista

Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijähavaintoja Salon Asema-aukion lähistöllä keskiviikkona puoli neljän maissa sekä Halikon Prisman ympäristössä kello neljän jälkeen liikkuneilta ihmisiltä. 

Poliisin tietojen mukaan tummalla Audilla liikkuneet miehet ovat noin 20–25-vuotiaita. Ainakin yksi miehistä on noin 180 senttiä pitkä ja tummahiuksinen, ja hänellä oli tapahtumahetkellä päällään musta huppari, siniset farkut ja valkoiset tennarit.

Kaikki vihjeet ja tiedot tapauksesta voi voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi tai WhatsApp- tai tekstiviestillä numeroon 050 411 7655.

Lounais-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Salo Uutinen