Poliisi sai valmiiksi törkeän ampuma-aserikoksen esitutkinnan Kirkkonummella

Julkaisuajankohta 17.3.2023 9.57
Uutinen
Uzi-konepistooli pöydällä.

Poliisi epäilee pariskuntaa syyskuussa 2022 tapahtuneista ampuma-aserikoksista. Kummallakaan ei ollut minkäänlaista aselupaa.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on saanut valmiiksi syyskuussa 2022 tapahtuneen törkeän ampuma-aserikoksen esitutkinnan Kirkkonummella. Poliisi sai syyskuussa 2022 selville, että kirkkonummelaisella pariskunnalla olisi hallussaan tehokas ase.

Tutkinnan aikana kävi ilmi, että poliisin on syytä epäillä pariskuntaa törkeästä ampuma-aserikoksesta ja käydä etsinnällä rikosepäilyn johdosta. Etsinnällä löytyi Uzi-konepistooli ja aseeseen soveltuva panoksin täytetty lipas. Lisäksi löytyi myös reikäpääpatruuna, tyhjä käsiaseen lipas sekä nyrkkirauta. Kyseinen pariskunta otettiin kiinni törkeästä ampuma-aserikoksesta epäiltynä. Toinen epäillyistä oli asian johdosta myös vangittuna. Pariskunnalla ei ollut lupaa minkäänlaisiin aseisiin. 

Kuulusteluissa toinen epäillyistä kertoi syyllistyneensä ampuma-aserikokseen mutta kiisti törkeän ampuma-aserikoksen. Toinen epäillyistä kiisti syyllistyneensä asiassa rikokseen miltään osin. Rikoksesta epäillyt ovat syntyneet vuosina 1991 ja 1992. 

Poliisi on esitutkinnassa selvittänyt sarjatulta ampuvan konepistoolin toimintakuntoisuuden.

- Ase todettiin toimintakuntoiseksi sarjatulta ampuvaksi, luvanvaraiseksi ja erityisen vaaralliseksi ampuma-aseeksi, toteaa rikoskomisario Nina Kangas.

Asia on nyt siirretty syyteharkintaan rikosnimikkeillä törkeä ampuma-aserikos ja ampuma-aserikos.

Kirkkonummi Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen