Poliisi selvitti törkeän huumausainerikoskokonaisuuden Oulussa

Julkaisuajankohta 1.11.2022 13.00
Uutinen

Poliisi on tutkinut Oulussa törkeiden huumausainerikosten kokonaisuutta alkuvuodesta 2022 alkaen. Esitutkinnassa se takavarikoi huumausaineita noin 1,5–2 miljoonan euron arvosta.

Poliisi on saanut valmiiksi törkeitä huumausainerikoksia koskevan esitutkintakokonaisuuden, jota se on tutkinut Oulussa alkuvuodesta 2022 lähtien. Esitutkinnassa poliisi käytti tehokkaasti ja monipuolisesti erilaisia pakkokeinoja, joiden avulla se pystyi selvittämään epäillyn huumausaineorganisaation toimintatapoja ja siihen kuuluvia henkilöjä.

Esitutkinnassa poliisi takavarikoi useaan kertaan suuren määrän huumausaineita: hasista, amfetamiinia, kokaiinia, ekstaasitabletteja ja marihuanaa. Tutkinnan suurimman onnistumisen poliisi koki kotietsinnällä kesäkuussa, kun se takavarikoi oululaisesta asunnosta erilaisia huumausaineita lähes sata kilogrammaa. Huumausaineiden lisäksi poliisi takavarikoi huomattavia summia käteistä rahaa epäiltynä rikoshyötynä. Kaikkien takavarikoitujen huumausaineiden niin kutsuttu katukauppa-arvo on yhteensä noin 1,5–2 miljoonaa euroa.

Esitutkinnan aikana useita henkilöjä on ollut vangittuna rikoksista epäiltynä. Rikoksista epäillyn ryhmittymän johtohenkilöt ovat noin 20–30-vuotiaita ja ulkomaalaistaustaisia.

Esitutkintakokonaisuus on siirtynyt syyteharkintaan Pohjois-Suomen syyttäjäalueelle. Oulun poliisilaitos teki esitutkinnassa yhteistyötä muun muassa Keskusrikospoliisin, muiden poliisiyksikköjen sekä tullin kanssa. Pieniä paketteja pöydällä.

Esitutkinnassa takavarikoituja huumausaineita.