Poliisi takavarikoi yli 850 000 euron arvosta huumeita

Julkaisuajankohta 21.7.2023 10.01
Uutinen
Kuvassa takavarikoituja kokaiinipakkauksia.

Keskusrikospoliisi on tutkinut törkeiden huumausainerikosten kokonaisuutta ja takavarikoinut tutkinnan yhteydessä noin 6,5 kiloa kokaiinia, 3 kiloa amfetamiinia ja huomattavan summan käteistä rahaa. Poliisi uskoo osan epäillyistä tulleen Suomeen ainoastaan huumausainerikoksen tekoa varten.

Poliisi on selvittänyt huhti-toukokuun aikana tapahtunutta kokaiinin levitystä. Asiakokonaisuuteen liittyen on ollut kiinniotettuna 7 henkilöä, joista 3 on edelleen tutkintavankeudessa. Kahden tutkintavankina olevan ulkomaalaisen henkilön epäillään toimineen osana järjestäytynyttä rikollisryhmää ja matkustaneen Suomeen ainoastaan huumausaineiden levitystä varten.

Ensimmäiset kiinniotot tehtiin toukokuun ensimmäisellä viikolla, ja tällöin poliisi takavarikoi noin 6,5 kiloa kokaiinia yksityisasunnosta Helsingistä. Esitutkinnan perusteella epäillään, että ennen kiinniottoa epäillyt olivat ehtineet myydä kokaiinia pääkaupunkiseudulla noin neljä kiloa. Tutkinnan aikana takavarikoitiin myös käteistä rahaa lähes 20 000 euroa, jonka epäillään olevan peräisin kokaiinin myynnistä.

Tutkinnan yhteydessä takavarikoitu merkittävä summa käteistä rahaa.
Tutkinnan yhteydessä takavarikoitiin merkittävä summa käteistä rahaa.

Tutkinnan yhteydessä paljastui myös toinen epäilty törkeä huumausainerikos. Rikokseen liittyen poliisi takavarikoi kesäkuun alussa yhden epäillyn hallitsemasta asunnosta Vantaalta noin kolme kiloa amfetamiinia. 

Takavarikoitujen huumausaineiden katukauppa-arvo on yli 850 000 euroa. Esitutkinta on valmistumassa ja siirtymässä syyteharkintaan lähiaikoina.