Poliisi tarkasti ravintolan Keravalla – pieniä puutteita havaittiin

1.4.2021 12.52
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen tietoon oli tullut epäilyksiä, että ravintolayritys Keravalla ei ole noudattanut ravintoloita koskevia poikkeusolojen ohjeita ja määräyksiä. Ravintolaan suoritettiin torstaina aamupäivällä tarkastus yhteistyössä Etelä-Suomen aluehallintoviraston kanssa.

Tarkastus vinkkitietojen perusteella

Poliisin saamien tietojen mukaan Keravalla sijaitseva ravintola on ilmoittautunut henkilöstöravintolaksi, mutta oli syytä epäillä, että ravintolan käytännöt eivät vastaa poikkeusolojen määräyksiä ja ohjeita.

Ravitsemusliikkeiden sulkemista on jatkettu 29.3.-18.4. väliselle ajalle Uudellamaalla. Poikkeusolojen aikaisen ravitsemisliikkeiden sulkemisvelvoitteen valvonta kuuluu poliisille. Aluehallintovirasto puolestaan valvoo sitä, että ravintoloiden toiminnassa noudatetaan tartuntatautilain mukaisia vaatimuksia ja rajoituksia. 

Sulun aikana ravintolat saavat myydä vain noutoruokaa. Poikkeuksena ovat henkilöstöravintolat, jotka saavat edelleen tarjoilla ruokaa sopimusasiakkailleen rajoitetusti tiloissaan. Lisäksi henkilöstöravintolat saavat myydä noutoruokaa mutta vain sopimusasiakkailleen.

Poliisin saamien tietojen mukaan kyseisen ravintolan Keravalla epäillään päästäneen tiloihinsa asiakkaita, jotka eivät kuulu henkilöstöravintolan sopimusten piiriin. Lisäksi paikalla epäillään olleen asiakkaita useista yhteisöistä yhtä aikaa, jolloin vaarana on koronavirustaudin leviäminen.

Pieniä puutteita havaittiin

Poliisi suoritti tarkastuksen ravintolan tiloihin 1.4.2021 yhteistyössä Etelä-Suomen aluehallintoviraston kanssa varmistaakseen, että ravintolan toiminta on voimassaolevan lain mukaista.

– Poliisi suorittaa jatkuvasti tehostettua ravintolavalvontaa poikkeusolojen aikana. Tämä oli sikäli normaali toimenpide, että mennään paikalle tarkastamaan tilanne, kun tietoon on tullut, että kaikki ei välttämättä mene ohjeiden mukaan, kommentoi ylikomisario Timo Leppälä. 

Tarkastus sujui rauhallisesti ja hyvässä yhteistyössä. Tarkastuksen aikana puhutettiin sekä ravintolan henkilökuntaa että useita asiakkaita. Tarkastuksessa havaittiin joitakin pieniä puutteita, joita ravintoloitsijaa on ohjeistettu muuttamaan seuraavaan aukiolopäivään mennessä. 

Havaintojen mukaan ravintolan asiakaspaikkoja on käyttäneet vain sopimusasiakkaat, mutta ravintolasta on tehty noutomyyntiä myös muille asiakkaille. Ravintolaa on neuvottu lopettamaan ulosmyynti muille kuin sopimusasiakkaille ja lisäämään ulko-oveen tiedon siitä, että ravintolatilaan saa mennä vain sopimusasiakkaat.

– Tulemme tekemään paikkaan uusintatarkastuksen ensi viikolla ja varmistamaan, että sovitut toimenpiteet on toteutettu, Leppälä sanoo.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Kerava Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta
COVID-19
Itä-Uudenmaan poliisilaitos
ravintolat
valvonta