Poliisi tehostaa häiriköiden valvontaa Siilinjärvellä

Julkaisuajankohta 8.7.2021 9.30
Uutinen

Poliisi on saanut viime aikoina runsaasti valvontapyyntöjä Siilinjärveltä koskien mopoilevan nuorison häiritsevää käyttäytymistä. Poliisi valvoo Siilinjärven taajamaa tehostetusti tästä eteenpäin, ja toivoo, että vanhemmat seuraisivat nuortensa liikkumista ja opettaisivat heille turvallista liikennekäyttäytymistä.

Poliisille on tullut viime aikoina lukuisia valvontapyyntöjä Siilinjärveltä, jossa muun muassa äänekkäät mopoilijat häiritsevät aikuisväestön yöunia. Asiasta on julkaistu kansalaisen vetoomus myös Savon Sanomien yleisönosastolla 6.7.2021.

- Aiempina kesinä mopoilevan nuorison käyttäytyminen on herättänyt julkisuudessa runsaasti keskustelua, ja ongelmia on ollut lähes jokaisessa taajamassa. Nämä samat ongelmat tuntuvat toistuvan myös tänä kesänä, ja esimerkiksi Siilinjärvellä häiritsevän yöllisen ajelun lisäksi viime aikoina on sotkettu ja rikottu yksityistä ja yhteistä omaisuutta, kertoo ylikomisario Markus Taskinen Itä-Suomen poliisista. 

Poliisi valvoo tehostetusti Siilinjärven taajamaa iltaisin ja öisin tästä eteenpäin ja toivoo, että nuorten vanhemmat antaisivat lapsilleen asennekasvatusta ja opettaisivat ottamaan huomioon myös alueen muut asukkaat. Vastaavaa valvontaa tehdään toki myös muissa taajamissa Itä-Suomen alueella.

- Viihtyvyys ja turvallisuus kulkevat käsi kädessä, ja ne ovat meidän kaikkien yhteinen asia. On aina parempi sopia ja opetella yhteiset pelisäännöt kotona, kuin että ne tulevat tutuksi poliisin toimesta, Taskinen muistuttaa. 

Taskisen mukaan mopoilijoiden vanhemmat ovat erityisasemassa nuorten turvallisen liikkumisen oppimisen kannalta seuratessaan jälkikasvun ajopelien kuntoa ja heidän liikkumistaan mopoilla. Erityisen tärkeää on myös seurata, millaisessa porukassa nuori liikkuu. Ovatko kavereiden mopojen äänet erityisen meluisat, ovatko rekisterikilvet paikoillaan vai väännelty lähes näkymättömiin tai muuta vastaavaa. Jos on, tällöin pitäisi alkaa hälytyskellojen hieman soida. Eli on syytä vertailla oman jälkikasvun ajopelin kuntoa näihin, ettei se myös ole samanlaisessa laittomassa kunnossa. 

- Aina on syytä muistuttaa nuoria myös siitä, että alkoholi ei kuulu liikenteeseen, eikä alaikäisille muutenkaan. Tulevan valvonnan osalta haluan muistuttaa lisäksi siitä, että kun poliisi näyttää punaista pysäytysvaloa, niin karkuun ajo on se typerin reagoimistapa. Karkuun ajaessaan kuljettaja ottaa tyhmiä riskejä ja vaarantaa oman hengen ja terveyden lisäksi muiden liikkujien turvallisuuden. Toivotaan, että tähän asiaan löydetään yhteinen sävel, ja tehdään yhdessä Siilinjärvestä viihtyisä ja turvallinen taajama kaikille, Markus Taskinen kiteyttää. 
 

Itä-Suomen poliisilaitos Liikenne Siilinjärvi Uutinen