Poliisi tutkii epäiltyä tapon yritystä ja räjähderikosta Kouvolassa

Julkaisuajankohta 12.6.2024 12.43
Uutinen

Poliisi epäilee kouvolalaista nuorta räjähderikoksesta ja tapon yrityksestä. Epäilty on vangittu ja poliisin tutkinta etenee.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos sai lauantaina 1.6.2024 iltapäivällä Kouvolassa tehtävän, joka koski mahdollista räjähdettä. Ilmoittajan mukaan asuinrakennuksen läheisyyteen oli ilmestynyt paketti, jonka sisältö näytti mahdolliselta räjähteeltä. Poliisi tutki paketin ja totesi nopeasti, että kyseessä oli toimintakuntoinen improvisoitu räjähde (IED). 

Poliisin räjähteisiin erikoistunut henkilöstö käsitteli räjähteen vaarattomaksi. Tilanne ei aiheuttanut välitöntä vaaraa tilanteen ulkopuolisille henkilöille.

-Asukkaat ehtivät todeta, että paketin sisältö muistutti räjähdettä ja he tekivät oikein, kun kutsuivat poliisin paikalle. Poliisilla on erityisesti räjähteiden käsittelyyn koulutettua, ammattitaitoista henkilöstöä, joka tutki räjähteen ja käsitteli sen vaarattomaksi, tapauksen tutkinnanjohtajana toimiva rikoskomisario Kimmo Kostiainen kertoo.

Kaakkois-Suomen poliisilaitos aloitti välittömästi tapauksen tutkinnan. Tapausta tutkitaan tapon yrityksenä ja räjähderikoksena. Poliisi on tehnyt tapaukseen liittyen useita kiinniottoja ja kotietsintöjä sekä kuulustellut useita henkilöitä. 

Tällä hetkellä poliisi epäilee rikoksesta yhtä paikkakuntalaista nuorta, joka vangittiin torstaina 6.6.2024 Kymenlaakson käräjäoikeuden päätöksellä. Vangittu nuori on alaikäinen, mutta ikänsä puolesta rikosoikeudellisessa vastuussa. Muut tutkinnan alkuvaiheessa kiinniotetut henkilöt on vapautettu.

Poliisin tutkintatoimenpiteet jatkuvat tiiviinä lähipäivien aikana. 
-Tapauksen tutkinta on nyt hyvässä vauhdissa ja tässä vaiheessa meillä ei ole asiasta enempää tiedotettavaa, kertoo rikoskomisario Kimmo Kostiainen.

-Tiedotamme tutkinnan etenemisestä seuraavan kerran aikaisintaan ensi viikon maanantaina tai mikäli asiasta ilmenee muuta tiedotettavaa. 
 

Kaakkois-Suomen poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen