Poliisi tutkii Espoon Lähderannassa tapahtunutta törkeän ryöstön yritystä

Julkaisuajankohta 1.9.2023 10.46
Uutinen

Länsi-Uudenmaan poliisi on aloittanut esitutkinnan törkeän ryöstön yrityksestä. Epäilty rikos tapahtui Espoon Lähderannassa torstaina 31.8. hieman ennen kello kahta iltapäivällä. Poliisilla oli illan aikana myös toinen tehtävä Lähderannassa.

Poliisi epäilee, että kolme täysi-ikäistä henkilöä olivat sopineet huumausainekaupat Lähderannassa sijaitsevan kaupan edustalle. Tilanne kuitenkin johti siihen, että mies vahingoitti vakavasti teräaseella toista miestä. Tilanteessa mukana ollut nainen ei saanut vammoja.

Epäilty tekijä pakeni paikalta, mutta poliisi tavoitti hänet nopeasti. Tässä apuna oli sivullisen henkilön ansiokas toiminta, sillä hän soitti nopeasti hätänumeroon ja kertoi poliisille epäillyn tekijän poistumissuunnan.

− Poliisi epäilee noin 20-vuotiasta miestä törkeän ryöstön yrityksestä sekä huumausainerikoksesta, kertoo tutkintaa johtava rikoskomisario Jyrki Kallio.

Poliisilla oli torstaina myös toinen Lähderantaan sijoittunut tehtävä

Poliisilla oli torstaina 31.8. myös toinen Lähderantaan sijoittunut tehtävä. Sivullinen henkilö oli hieman illemmalla havainnut alueella miehen, jolla oli mahdollisesti hallussaan teräase. 

Poliisi varautui tehtävään usealla partiolla ja pyysi varotoimena esimerkiksi läheisellä urheilukentällä olleita henkilöitä siirtymään syrjään. Poliisi tavoitti pian ilmoituksessa kuvatun henkilön ja ohjasi hänet muiden viranomaisten tarjoaman avun piiriin.   

Espoo Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Rikokset ja tutkinta Uutinen