Poliisi tutkii lapsen kuolemaan johtanutta onnettomuutta kuolemantuottamuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena

19.4.2021 12.48
Uutinen

Länsi-Uudenmaan poliisi jatkaa 16.4. Espoon Lähderannassa tapahtuneen lapsen kuolemaan johtaneen liikenneonnettomuuden tutkintaa. Tutkintanimikkeet ovat tässä vaiheessa kuolemantuottamus sekä liikenneturvallisuuden vaarantaminen.

Tapauksen tutkinnanjohtaja komisario Hannu Kontola kertoo tutkinnan olevan alkuvaiheessa. 

− Esitutkinta tulee kestämään näillä näkymin muutaman kuukauden. Alustavia puhutuksia on tehty, ja tarkkaa tilanteen kulkua hahmotetaan parhaillaan. 

Polkupyörällä liikkunut lapsi oli pyöräillyt suojatielle vihreän valon palaessa. Kuorma-auton kuljettaja oli ajanut pitkin Lähderannantietä ja kääntynyt kulkusuunnassaan oikealle kohti kaupan parkkipaikkaa. Myös hänelle oli palanut vihreä valo. Kääntyessään kuorma-auton kuljettaja oli törmännyt lapseen suojatiellä. 

Tutkintanimikkeet tässä vaiheessa ovat kuolemantuottamus sekä liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Rikosnimikkeet tarkentuvat tutkinnan edetessä. 

− Tutkinta jatkuu kuulustelujen sekä teknisten tutkimusten osalta. Tutkinnassa selvitetään muun muassa ajopiirturin tiedot. Päihteillä ei epäillä olevan osuutta asiassa. Tutkijalautakunta tekee asiassa oman selvityksensä rikostutkinnan ohessa, Kontola sanoo. 

Tapahtuman kulusta ja tutkinnasta ei ole tällä hetkellä enempää tiedotettavaa. 
 

Espoo Liikenne Länsi-Uudenmaan poliisilaitos Uutinen
Länsi-Uudenmaan poliisilaitos
liikenne
liikenneonnettomuudet