Poliisi tutkii tapon yritystä Tapaninvainiossa

Julkaisuajankohta 25.1.2022 16.26
Uutinen

Helsingin poliisi twiittasi sunnuntaina 23. tammikuuta epäillystä törkeästä henkeen ja terveyteen kohdistuneesta rikoksesta. Tapahtumien tutkinta on edennyt.

Poliisille ilmoitettiin sunnuntai-iltana puukotuksesta Ollilankujalla. Sivullinen henkilö oli kuullut huudon, jonka mukaan jotakuta oli puukotettu.

Tapahtumapaikalta poliisi tavoitti neljän nuoren porukan. Heistä yhdellä oli selässä vammoja, jotka oli tehty teräaseella. Kyseessä oli 16-vuotias poika. Hänelle annettiin hätäensiapua, ja hänet kuljetettiin jatkohoitoon sairaalaan.

Esitutkinnassa on toistaiseksi selvinnyt, että epäiltyä puukotusta edelsivät mahdollisesti erimielisyydet sähkötupakan myynnistä.

Uhri kertoi, että hän oli sopinut kaupoista Snapchat-sovelluksessa. Paikalle oli tullut 16-vuotias myyjä ja hetkeä myöhemmin hänen niin ikään 16-vuotias kaverinsa.

– Osapuolten kertomukset tapahtumista ovat ristiriidassa, mutta kohtaamisen päätteeksi toisen myyjistä epäillään puukottaneen ostajaporukassa olevaa 16-vuotiasta selkään, sanoo rikostarkastaja Jari Koski.

Epäillyillä oli mukana teräaseet

Rikoksesta epäiltyinä otettiin kiinni kaksi 16-vuotiasta poikaa. Poliisi epäilee, että molemmilla oli hallussaan teräaseet, jotka piilotettiin teon jälkeen läheiseen metsikköön. 

Uhrilla todettiin sairaalassa hengenvaaralliset puukotusvammat. Tämänhetkisen tiedon mukaan hän ei ole enää hengenvaarassa.

Poliisi tutkii asiaa tapon yrityksenä. Muiden tapahtumien osalta mahdolliset rikosnimikkeet tarkentuvat esitutkinnan edetessä. 

Helsingin poliisilaitos Helsinki Rikokset ja tutkinta Uutinen