Poliisi tutkii törkeää ryöstöä - epäilty käytti teossa vakavaa väkivaltaa

Julkaisuajankohta 16.5.2023 10.49
Uutinen

Itä-Uudenmaan poliisi tutkii Porvoossa viime viikon torstaina 11.5.2023. iltayhdeksältä tapahtunutta törkeää ryöstöä. Tapahtumat saivat alkunsa julkiselle paikalle sovituista nuuskakaupoista.

– Henkilön epäillään aseella uhkaamalla vaatineen kaupoille saapuneelta uhrilta rahaa ja myös käyttäneen teossa vakavaa väkivaltaa lyömällä uhria kasvoihin useita kymmeniä kertoja. Epäilty oli myös potkinut maassa makaavaa uhria, kertoo rikoskomisario Marko Särkkä.

Poliisi otti tapaukseen liittyen kiinni viisi henkilöä, joista vain päätekijäksi epäilty on täysi-ikäinen nainen. Muut tapaukseen liittyvät epäillyt sekä uhri ovat kaikki alaikäisiä. Kaikkien alaikäisten osalta poliisi teki asiaankuuluvat lastensuojeluilmoitukset ja ilmoitti asiasta lasten vanhemmille sekä Itä-Uudenmaan kriisipäivystykseen.

– Turvallisuustarkastuksen yhteydessä poliisi takavarikoi epäiltyjen hallusta muun muassa ilmapistoolin, teräaseen sekä parikymmentä huumausaineeksi luokiteltua tablettia, jatkaa Särkkä.

Tapauksen tutkinta jatkuu Itä-Uudenmaan poliisissa. Poliisi haluaa myös muistuttaa, että minkäänlaiseen kaupantekoon ei kannata ryhtyä ventovieraiden kanssa.
 

Itä-Uudenmaan poliisilaitos Porvoo Rikokset ja tutkinta Uutinen