Poliisi tutkii Tuusniemellä viikonloppuna tapahtunutta vakavaa väkivaltatapausta

Julkaisuajankohta 25.4.2023 12.30
Uutinen

Itä-Suomen poliisilla oli lauantain 22.4.2023 ja sunnuntain 23.04.2023 välisenä yönä kiireellinen tehtävä Tuusniemellä. Alkutietietojen mukaan tehtävässä oli kyse hengen ja terveyden vaarasta.

Tuusnieman taajamassa sijaitsevaan asuntoon oli tunkeutunut kaksi miestä, jotka olivat kohdistaneet väkivaltaa asunnossa asuvaan naiseen. Asunnossa oli tapahtumahetkellä myös neljä muuta henkilöä paikalla, joista osa oli paennut asunnosta.  

Naisen puhuttelussa kävi ilmi, että hänen asuntoonsa oli tunkeutunut kaksi hänen entuudestaan tuntemaa miestä. Miehet olivat kohdistaneet naiseen vakavaa väkivaltaa, jonka jälkeen miehet olivat ottaneet naisen väkisin mukaansa ja poistuneet paikalta heidän käytössään olleella henkilöautolla. Myöhemmin nainen oli jätetty tien varteen Riistavedellä, josta hän oli hälyttänyt itselleen apua. Pahoinpitelyssä nainen sai sairaalahoitoa vaativia vammoja. 

Poliisin on myöhemmin ottanut kiinni rikoksesta epäiltynä neljä henkilöä ja heistä kahta tullaan esittämään käräjäoikeudessa vangittavaksi. Tapausta tutkitaan rikosnimikkeillä törkeä pahoinpitely, törkeä kotirauhan rikkominen, vapaudenriisto sekä ampuma-aserikos.

Poliisi tiedottaa tapauksesta tarvittaessa lisää tutkinnan edetessä, viimeistään asian siirtyessä syyteharkintaan.
 

Itä-Suomen poliisilaitos Pohjois-Savo Rikokset ja tutkinta Tuusniemi Uutinen