Poliisi valvoi nuorten juhlia Oulussa ja vetosi huoltajiin somessa

Julkaisuajankohta 28.8.2023 15.26
Uutinen
Poliisi seisoo kaupungissa pimeän aikaan.

Viikonloppuna ilotulitteita käytettiin Oulussa luvattomasti ja ympäristöä vaarantavasti. Poliisi puuttui vahingontekojen ja häiriökäyttäytymisten lisäksi lieviin pahoinpitelyihin.

Poliisilla oli runsaasti tehtäviä Oulussa viime viikonloppuna, kun ihmiset olivat kokoontuneet juhlimaan muun muassa venetsialaisia. Erityisesti poliisi joutui puuttumaan erilaisiin vahingontekoihin ja häiriökäyttäytymisiin. Näihin tehtäviin liittyi ilotulitteiden luvatonta ja ympäristöä vaarantavaa käyttöä.

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos oli tiedottanut aikaisemmin, miten ja missä ilotulitteiden käyttö oli poikkeuksellisesti mahdollistan lauantaina 26. elokuuta. Siitä huolimatta ilotulitteita käytettiin muun muassa taajama-alueilla ja paikoissa, joissa oli runsaasti väkeä. Yksi näistä paikoista oli Oulussa Torinranta ja sen vieressä sijaitseva Kiikelin saari.

Lauantai-iltana Kiikelin saareen oli kokoontunut poikkeuksellisen paljon nuorisoa ja heidän joukossaan oli erityisen paljon päihtyneitä alaikäisiä. Paikalla ammuttiin ilotulitteita, mutta lisäksi siellä oli muutenkin levoton ilmapiiri, joka ilmeni riidan haastamisena ja lievinä pahoinpitelyinä, joiden asianomistajat eivät halunneet selvittää asiaa. Poliisi sai ylläpidettyä järjestyksen läsnäolollaan ja puuttumalla tilanteihin. Lisäksi Oulun poliisilaitos esitti lauantaina kello 21.30:n aikaan Facebook-sivullaan toiveen nuorten huoltajille, että he noutaisivat nuorensa kotiin. Poliisi kiittää huoltajia, jotka kävivät noutamassa huollettavansa pois.

Ensihoito toimitti vahvassa humalatilassa olevia nuoria keskustasta Oulun seudun yhteispäivystykseen. Poliisi kuljetti heitä kotiinsa. 

Nuorten kokoontumiset on jokavuotinen ilmiö lukuvuosien alkamisen ja päättymisen aikaan, ja niihin liittyy myös alkoholin käyttö. Poliisi edelleen kehottaa nuorten huoltajia sopimaan nuorten kanssa ainakin seuraavista pelisäännöistä:

  • mitä saa tehdä,
  • missä saa olla,
  • kenen kanssa saa olla ja
  • milloin pitää tulla kotiin.
Oulu Oulun poliisilaitos Poliisin ennalta estävä toiminta Uutinen Valvonta- ja hälytystoiminta